U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Nandina domestica 'Obsessed' | Hemelse bamboe / Schijnbamboe | Tuinplantenwinkel.nl

Nandina domestica 'Obsessed'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hemelse bamboe / Schijnbamboe
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Chocoladebruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 - 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17cm
Door ons geleverde hoogte: 15/25 cm
Beschrijving

Nandina domestica 'Obsessed' of Hemelse bamboe of Schijnbamboe

Schijnbamboe of Hemelse bamboe zijn de Nederlandse benamingen voor deze heester. Deze tuinplant is niet eens nauw verwant aan bamboe, maar wat betreft uiterlijk heeft ze er wel wat van weg. Het blad van Nandina domestica 'Obsessed' loopt in het voorjaar lichtrood uit, daarna worden de bladeren groen in de zomer. In de herfst en winter kleurt het blad weer rood. Omdat deze plant wintergroen is, kunt u de gehele winter genieten van de bladkleuren. In het voorjaar vormt zich weer nieuw blad.

 

Standplaats Nandina domestica 'Obsessed'

Hemelse bamboe is een laagblijvende variant van de Nandina en is daardoor geschikt voor de kleinere border. Ook in de Japanse tuin pas deze plant prima en natuurlijk in bloembakken en potten op uw balkon of terras. Zet hem wel op een beschutte plaats uit de oostenwind in de zon of halfschaduw. Schijnbamboe staat het liefst in een zurige, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Nandina domestica 'Obsessed' snoeien en onderhouden

Deze compacte variant van de Hemelse bamboe is erg gemakkelijk in onderhoud en hoeft niet gesnoeid te worden. Als u de struik te hoog vindt worden kunt u hem het beste terugsnoeien in het vroege voorjaar/late winter. Geef Nandina domestica 'Obsessed' elke 2 jaar wat tuinturf ter bemesting. Als u de tuinplant in een pot heeft staan is het wel aan te raden om gedurende het groeiseizoen meststof bij te geven (vloeibaar of korrels).De Nandina domestica 'Obsessed' | Hemelse bamboe / Schijnbamboe koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.