Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over boerenjasmijn

Boerenjasmijn komt van nature voor in Zuid-Europa, Azië en Noord-Amerika. De tuinplant bloeit in het voorjaar met geurende, klokvormige, roomwitte bloemen, die bijen, hommels en vlinders aantrekken. Er zijn diverse soorten, die vooral verschillen door de hoogte van de plant en soms door de kleur van de bladeren. Philadelphus ‘Virginal’ 250 cm; Philadelphus coronarius ‘Aureus’ wordt 200 cm hoog en heeft gele bladeren (aureus betekent gouden munt); Philadelphus ‘Belle Etoile’ 200 cm; Philadelphus ‘Snowbelle’ 150 cm; Philadelphus ‘Bouquet Blanc' 150 cm; Philadelphus ‘Lemoinei’ 125 cm; Philadelphus ‘Manteau d’Hermine’ 75 cm.

 

Klik hier voor de jasmijn als klimplant

 

Boerenjasmijn planten

Boerenjasmijn staat het liefst in de zon of halfschaduw (meer zon betekent meer bloemen), in een vruchtbare, vochthoudende maar goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De tuinplant kan goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, doet het uitstekend als solitair in de border of op het gazon, maar voldoet ook als vakbeplanting of haagplant.

Boerenjasmijn snoeien 

Snoei kan het beste na de bloei. Knip oude, uitgedroogde takken helemaal weg en knip van de langste takken een derde deel weg, zodat de tuinplant ieder jaar een verjongingskuur krijgt, want Boerenjasmijn bloeit in het voorjaar op nieuwe uitlopers.

 

witte bloemen van de boerenjasmijn

 

Inspiratie Boerenjasmijn:

boerenjasmijn behoord tot de geurende planten

 

De Boerenjasmijn kan een redelijk grote struik worden.

witte fijne bloemetjes van de boerenjasmijn

 

De witte, geurende bloemen van de Boerenjasmijn zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

 

winterharde boerenjasmijn

 

Een Boerenjasmijn is erg mooi als solitair in de border maar kan ook als haag gesnoeid worden.

 

Boerenjasmijn

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.