Informatie over boerenjasmijn

Boerenjasmijn komt van nature voor in Zuid-Europa, Azië en Noord-Amerika. De bloei van deze tuinplant in het voorjaar is met geurende, klokvormige, roomwitte bloemetjes, die bijen, hommels en vlinders aantrekken. Er zijn diverse Jasmijn soorten, die vooral verschillen door de hoogte van de plant en soms door de kleur van de bladeren. Philadelphus Virginal 250 cm, Philadelphus coronarius Aureus wordt 200 cm hoog en heeft gele bladeren (aureus betekent gouden munt); Philadelphus Belle Etoile 200 cm; Philadelphus Snowbelle 150 cm; Philadelphus ‘Bouquet Blanc' 150 cm; Philadelphus Lemoinei 125 cm; Philadelphus Manteau d'Hermine 75 cm.

 

De Philadelphus coronarius is de gewone Boerenjasmijn en deze XL variant is ideaal wanneer je niet wilt wachten tot nieuwe planten uitgroeien tot een grote heester of struiken. Deze Boerenjasmijn philadelphus coronarius bloeit in de lente en de bloeitijd is meestal eind mei of begin juni. Wanneer u de naam Jasminum officinale tegenkomt, heeft u te maken met een gewone witte jasmijn die ook gebruikt wordt in Jasmijn thee.

 

KLIK HIER VOOR DE JASMIJN ALS KLIMPLANT

 

Boerenjasmijn planten

Boerenjasmijn heeft het liefst een standplaats in een vruchtbare, vochthoudende maar goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grond. Deze bladverliezende struik kan goed tegen zeewind en luchtverontreiniging, doet het uitstekend als solitair in de border of op het gazon, maar voldoet ook als vakbeplanting of haagplant.

 

Uitgebloeide takken van de boerenjasmijn snoeien 

De Boerenjasmijn Philadelphus, is een prachtige plant die bekend staat om zijn heerlijk geurende bloemen. Om deze plant gezond en mooi te houden, is regelmatig snoeien essentieel. De beste tijd om de Boerenjasmijn te snoeien is na de bloei, meestal in het late voorjaar of vroege zomer. De Boerenjasmijn kan zich vanaf dan richten op het ontwikkelen van nieuwe takken en knoppen. Wanneer je deze heester snoeit, is het belangrijk om te beginnen met de oude takken. Deze zijn vaak uitgedroogd en kunnen dichtbij de basis weggeknipt worden. Door oude takken te verwijderen, maak je ruimte voor nieuwe groei en stimuleer je de gezondheid van de Boeren jasmijn.

 

Na het verwijderen van de oude takken is het tijd om de uitgebloeide takken aan te pakken. Snoei ongeveer een derde van de lengte van de langste takken af. Deze verjongingsnoei zorgt ervoor dat de Boerenjasmijn jaarlijks nieuwe uitlopers krijgt. Deze uitlopers zullen het volgende jaar bloeien en zorgen voor prachtige geurende bloemen. Na de snoeibeurt is de Boerenjasmijn verzorgen belangrijk. Geef voldoende water in droge periodes.

 

Prachtige witte bloemen en bloeitijd van de Boerenjasmijn

De weelderige witte bloemen met heerlijke geur is waar de Boerenjasmijn (Philadelphus) om bekend staat. Met zijn delicate bloesems en verrukkelijke aroma voegt deze Jasmijn frisheid en elegantie toe aan elke tuin. De Boerenjasmijn heeft tijdens de bloei rond mei en juni overvloedige witte bloemetjes. Deze zijn klein, maar talrijk en vormen samen dichte bloemclusters.

 

De bloemblaadjes zijn zacht en zijdeachtig wat ze een delicate uitstraling geeft. Om optimaal te kunnen genieten van de witte bloemen en de bijbehorende zoete geur, is het aan te raden om deze klimplant op de juiste manier te verzorgen. De Boerenjasmijn geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw.

 

Boerenjasmijn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel heeft u de keus uit verschillen soorten Boerenjasmijn als heester of struik. Zoals de gewone Boerenjasmijn (Philadelphus coronarius) of de Philadelphus lemoinei. Maar ook voor een Jasmijn als klimplant bieden we een ruime keuze in verschillende soorten en hoogtes. Alle planten brengen we zelf met onze eigen bezorgdienst bij u thuis. Door bij het planten aanplant grond te gebruiken, geeft u de wortels van de tuinplanten direct de juiste voeding en een goede start.

 

Veelgestelde vragen over Boerenjasmijn:

Is boerenjasmijn winterhard?

Antwoord: Ja, de Boeren jasmijn is winterhard.

 

Is boerenjasmijn wintergroen?

Antwoord: Nee, boerenjasmijn is niet wintergroen en verliest dus zijn bladeren in de winter.

 

Hoe lang bloeit de boerenjasmijn?

Antwoord: De Boerenjasmijn bloeit in late voorjaar tot aan het begin van de zomer, mei - juni.

 

Hoe hoog wordt de boerenjasmijn?

Antwoord: De Boerenjasmijn wordt ongeveer 1,5 tot 2 meter hoog.

 

witte bloemen van de boerenjasmijn

 

Inspiratie Boerenjasmijn:

boerenjasmijn behoord tot de geurende planten

 

De Boerenjasmijn kan een redelijk grote struik worden.

witte fijne bloemetjes van de boerenjasmijn

 

De witte, geurende bloemen van de Boerenjasmijn zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

 

winterharde boerenjasmijn

 

Een Boerenjasmijn is erg mooi als solitair in de border maar kan ook als haag gesnoeid worden.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.