» Philadelphus 'Virginal' - XL

Philadelphus 'Virginal' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Boerenjasmijn
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/100 cm

Philadelphus 'Virginal' of Boerenjasmijn XL-serie - Informatie
Philadelphus 'Virginal' - XL bloeit in mei-juni met sterk geurende, roomwitte bloemen. Het worden al snel flinke struiken, die solitair of als haag in wat grotere tuinen toegepast kunnen worden.

 

Onderhoud en snoei: 

Een standplaats in de zon of halfschaduw heeft de voorkeur: elke normale tot iets vochtige tuingrond is geschikt. Plant Boerenjasmijn altijd wat dieper dan de kluit hoog is, in de grond. Op deze manier maakt de plant gemakkelijker nieuwe scheuten vanuit de grond na snoei. Snoei de Boerenjasmijn na de bloei aan het eind van de zomer. Dan zal deze tuinplant het volgende jaar weer gaan bloeien en ook niet te groot worden. Om de plant te verjongen snoeit u in de winter alle oude scheuten tot vlak boven de grond af en de nieuwe scheuten knipt u tot de helft of voor een kwart deel terug. De Philadelphus 'Virginal' bloeit namelijk op eenjarig hout. Geef bij droogte water en bemest in het voorjaar met  compost van afgevallen bladeren als mulchlaag of organische mestkorrels. De leveringshoogte van de XL bedraagt 60 tot 100 cm. Uiteindelijk wordt deze struik wel 2,5 m hoog.

 

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Philadelphus 'Virginal' - XL | Boerenjasmijn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.