Informatie over hibiscus op stam

Naast de Hibiscus struiken, zijn er ook een aantal Hibiscus op stam. Ze bloeien net zoals de struikvormen ook in de zomermaanden uitbundig en zijn daarmee een zeer welkome aanvulling op het assortiment aan bomen en planten in elke tuin. Er zijn maar weinig bomen die zo uitbundig bloeien. De keuze in bloemkleuren van de Hibiscus op stam is beperkter dan bij de struikvormen, maar de kleuren die er zijn combineren goed met andere bloemkleuren en passen daardoor in nagenoeg elke border.

Hibiscus op stam planten

Op Tuinplantenwinkel.nl zijn verschillende soorten Hibiscus op stam beschikbaar. Er is een lage variant met een stam van ongeveer 50 cm. Deze Hibiscus op stam is ideaal om in een grote bloempot op het terras of balkon te zetten. Ook in een verhoogde border in combinatie met lage bloeiende of groenblijvende onderbeplanting komt deze Hibiscus op stam perfect tot zijn recht. Daarnaast is er een Hibiscus op hoogstam (180cm stamhoogte). Dit is een kleine boom en daarmee ideaal op een plek waar wel hoogte gewenst is, maar niet al teveel ruimte voor een grote kroon is. Ook deze hogere boomsoort krijgt in de zomermaanden vele bloemen, en is daarmee echt een sieraad voor elke tuin. 

Hibiscus op stam snoeien en verzorgen

In de eerste jaren na aanplant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kroon van de Hibiscus op stam niet te groot wordt in verhouding tot de dikte van de stam. Mocht de kroon (vertakkingen) te snel groeien, dan kunnen deze na de bloei voor een deel gesnoeid worden. Het jaar erop zullen zich weer nieuwe scheuten ontwikkelen. Dit geldt voor beide Hibiscus op stam (dus zowel de lage als de hoge).

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.