Informatie over doorbloeiende hortensia

Dit zijn ook boerenhortensia’s maar we vernoemen ze toch even in het bijzonder. Steeds meer kwekers zijn er in geslaagd om cultivars te selecteren die niet alleen op het oude tweejarige hout bloeien maar ook op de nieuwe scheuten. Door die eigenschap blijven deze soorten iets langer bloeien dan klassieke boerenhortensia’s. De nieuwe scheuten beginnen namelijk iets later met hun bloei dan de bloemen van de tweejarige scheuten.

Deze tuinplant kan zowel in de tuin als in de pot worden geplant. Net als alle andere boerenhortensia staan ook deze hortensia’s het liefst in de halfschaduw of schaduw. Middagzon wordt minder goed verdragen. Zeker wanneer de bodem aan de droge kant is kan de zon ervoor zorgen dat de bloemen snel bruine randen krijgen.

Endless Summer en Forever & Ever

Er zijn twee belangrijke groepen van deze tuinplanten; de Endless Summer collectie en de Forever & Ever collectie. Dr. Michael Dirr was een van de eerste die de doorbloeiende hortensia ontdekte. Hij maakte de ontdekte soort populair onder de naam Endless Summer. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid met een witte en schermbloemige variant. De struiken kenmerken zich door een bossige groei en een overdaad aan bloemen. De planten zijn te herkennen aan de blauwe pot.

De Hydrangea Forever & Ever is een groep hortensia die in 2005 in Amerika op de markt is gebracht. De groep planten heeft dezelfde kenmerken als de Endless summer groep maar onderscheidt zich met iets grotere bloemen die gedragen worden door stevige stengels. De planten zijn over het algemeen in alles iets grover dan de Endless summer soorten. De soorten zijn herkenbaar aan de paarse pot.

Doorbloeiende hortensia’s kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl verkopen we deze tuinplanten in pot. Dit houdt in dat u de planten het hele jaar door kunt aanplanten. Uw bestelling wordt binnen de aangegeven levertijd door een gespecialiseerde bezorgdienst thuisbezorgd. Wij geven aangroeigarantie op alle planten en bomen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.