Menu
Geen producten gevonden

» »

Overige haagplanten

Overige haagplanten
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over overige haagplanten

Buiten de gewone beuk of Taxus zijn er ook een paar niet-alledaagse planten uitstekend geschikt voor het creëren van hagen. De planten in deze categorie zijn simpelweg minder bekend als haagplant. Onbekend maakt onbemind, maar zeker niet minder de moeite waard.

Niet woekerende bamboehaag voor de tuin

Neem bijvoorbeeld bamboe. De niet-woekerende bamboe Fargesia kent vele soorten die zich makkelijk laten snoeien en zo een dichte wand vormen. De toepassing van bamboe als haag is vrij onbekend maar het geeft vaak een mooi resultaat met een tropisch tintje. Voor een lagere haag tot 1 meter hoogte zijn de Fargesia murielae ‘Bimbo’ en de Fargesia murielae ‘Simba’ geschikt. Voor een hogere haag kunt u beter kiezen voor de Fargesia murielae ‘Jumbo’ of Fargesia robusta ‘Campbell’.

Struikkamperfoelie en Schijnhulst als alternatief voor buxus

Voor kleinere hagen zijn er tal van planten geschikt om in vorm te snoeien. De Buxus en Taxus doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, maar wat dacht u van schijnhulst of struikkamperfoelie.

Schijnhulst met de Latijnse naam Osmanthus is een wintergroene plant. Het blad heeft bij een aantal soorten precies de vorm van een getand hulstblad; vandaar de Nederlandse naam. Alle soorten schijnhulst zijn prachtig te snoeien en geschikt voor een groenblijvende haag. De plant kan zowel in de zon als in de schaduw prima groeien en staat het liefst op een humusrijke grond. De Osmanthus 'Burkwoodii' heeft donkergroen blad en bloeit in het voorjaar met heerlijk geurende witte bloemetjes. De Osmanthus heterophyllus ‘Goshiki’ en Osmanthus heterophyllus ‘Variegatus’ hebben de kenmerkende op hulst lijkende bladeren maar dan met een bonte kleurstelling.

De struikkamperfoelie is een op buxus lijkende plant en zeer geschikt voor lagere hagen of blokken. De plant groeit sneller uit en heeft een bredere groeiwijze dan de buxus, maar is niet gevoelig voor de buxusmot of buxusschimmel. Het is een sterke plant die eenmaal aangeworteld tegen een stootje kan en altijd goed uitloopt.

Haagplanten bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruime sortering in verschillende maatvoeringen. Een deel van deze haagplanten wordt geleverd in pot en kan het hele jaar door geplant worden. Een ander deel wordt geleverd met kluit of blote wortel. Een plant met een kluit wordt uitgestoken uit de volle grond waarbij de kluit bijeen wordt gehouden met een lap van jute of acryl. Planten met een blote wortel worden ook uit de volle grond gerooid, maar de kluit wordt losgeklopt zodat er geen zand meer aan de wortels zit. De periode voor het planten en kopen van planten met een kluit of blote wortel ligt tussen medio oktober en april. De exacte tijd is afhankelijk van de weersomstandigheden; hiervoor kunt u het beste de site in de gaten houden. Tuinplantenwinkel.nl levert alle planten met aangroeigarantie. Uw bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd door onze eigen bezorgdienst geleverd.

Overige haagplanten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.