U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Potentilla fruticosa 'Sommerflor' | Struikganzerik  | Tuinplantenwinkel.nl

Potentilla fruticosa 'Sommerflor'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Struikganzerik 
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Maak uw keuze
Beschrijving

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' of Struikganzerik - Informatie:

Dit is een ijzersterke tuinplant, die het overal en altijd goed doet. Potentilla fruticosa 'Sommerflor' is een heestertje dat tijdens niet al te strenge winters zelfs gedeeltelijk bladhoudend is. Potentilla is verkrijgbaar met verschillende bloemkleuren en heeft een lange bloeitijd. De variant 'Sommerflor' heeft diepgele bloemen. Struikganzerik is geschikt als bedekkende vakbeplanting, of als groepje in een grotere border. Doordat deze tuinplant snoei goed verdraagt, is hij tevens geschikt om als haag aan te planten. U krijgt dan u een lage (tot 60 cm hoog), langbloeiende haag met een losse structuur. Een mooi alternatief voor als u eens wat anders wilt dan de standaard haagsoorten. 

 

Standplaats:

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' kan op elke grond en op elke standplaats wel uit de voeten. Struikganzerik kan ook goed op warmere en drogere plaatsen in de volle zon worden aangeplant. Geef vooral in de eerste jaren na aanplant wel voldoende extra water bij warm en droog zomerweer.

 

Snoei en onderhoud:

De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' groeit van nature uit tot een compact iets wat bolvormig heestertje. Als er voldoende ruimte is om de tuinplant te laten groeien, dan is jaarlijkse snoei niet nodig. Bij toepassing van Struikganzerik als vakbeplanting of haag, is een jaarlijkse snoeibeurt wel aan te raden. De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' verdraagt snoei goed. De bloei is op het nieuwe hout, waardoor snoei het beste in de wintermaanden / het vroege voorjaar gedaan kan worden.De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' | Struikganzerik  koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.