Menu
Geen producten gevonden

»

Potentilla fruticosa 'Sommerflor'

Product informatie

Nederlandse naam: Struikganzerik 
Bloeitijd: Mei - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' of Struikganzerik - Informatie:

Dit is een ijzersterke tuinplant, die het overal en altijd goed doet. Potentilla fruticosa 'Sommerflor' is een heestertje dat tijdens niet al te strenge winters zelfs gedeeltelijk bladhoudend is. Potentilla is verkrijgbaar met verschillende bloemkleuren en heeft een lange bloeitijd. De variant 'Sommerflor' heeft diepgele bloemen. Struikganzerik is geschikt als bedekkende vakbeplanting, of als groepje in een grotere border. Doordat deze tuinplant snoei goed verdraagt, is hij tevens geschikt om als haag aan te planten. U krijgt dan u een lage (tot 60 cm hoog), langbloeiende haag met een losse structuur. Een mooi alternatief voor als u eens wat anders wilt dan de standaard haagsoorten. 

 

Standplaats:

Potentilla fruticosa 'Sommerflor' kan op elke grond en op elke standplaats wel uit de voeten. Struikganzerik kan ook goed op warmere en drogere plaatsen in de volle zon worden aangeplant. Geef vooral in de eerste jaren na aanplant wel voldoende extra water bij warm en droog zomerweer.

 

Snoei en onderhoud:

De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' groeit van nature uit tot een compact iets wat bolvormig heestertje. Als er voldoende ruimte is om de tuinplant te laten groeien, dan is jaarlijkse snoei niet nodig. Bij toepassing van Struikganzerik als vakbeplanting of haag, is een jaarlijkse snoeibeurt wel aan te raden. De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' verdraagt snoei goed. De bloei is op het nieuwe hout, waardoor snoei het beste in de wintermaanden / het vroege voorjaar gedaan kan worden.De Potentilla fruticosa 'Sommerflor' | Struikganzerik  koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.