» Cotoneaster dammeri

Cotoneaster dammeri

Product informatie

Nederlandse naam: Dwergmispel
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm

Cotoneaster dammeri of Dwergmispel - Informatie:

Cotoneaster dammeri is een alom veelgeprezen bodembedekker. Deze tuinplant blijft zeer laag, is wintergroen en vormt een gesloten geheel, waardoor onkruid nauwelijks kans krijgt. Cotoneaster dammeri bloeit in juni met witte bloemetjes waarna zich oranje/rode besjes beginnen te vormen. De houtige stengels zijn taai en sterk en kunnen daardoor veel verdragen; er kan zelfs over de plant heen gelopen worden om bijvoorbeeld toch wat onkruid te verwijderen. De Nederlandse naam van Cotoneaster is Dwergmispel.

 

Standplaats:

Cotoneaster dammeri kan zowel in de zon als in de schaduw geplant worden in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Ook tegen droogte is deze tuinplant goed bestand. Deze eigenschap maakt het zelfs mogelijk om Dwergmispel te laten groeien in de nabijheid van grote bomen. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei na de bloei; knip te lange takken weg, zodat de tuinplant compact blijft. Bovendien bevordert regelmatige snoei een rijkere bloei in het voorjaar.De Cotoneaster dammeri | Dwergmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.