Menu
Geen producten gevonden

Informatie over vormbomen

Onder vormbomen hebben we bomen gegroepeerd met een specifieke, karakteristieke groeivorm. Er is hierbij onderscheid te maken in twee groepen. Allereerst zijn er de 'gedwongen' vormen, zoals blokbomen en boogbomen. Deze bomen worden door middel van een rek in een bepaalde groei-richting gedwongen. De andere groep vormbomen heeft een natuurlijke specifieke groeiwijze. Dit zijn de treurbomen en zuilbomen. Door hun uitgesproken groeivorm zijn het  allemaal direct blikvangers in de tuin. Daarnaast zijn er nog twee andere soorten vormbomen. Dit zijn de dakbomen en leibomen, beide 'gedwongen' vormbomen. Omdat dit twee heel belangrijke groepen zijn, is hiervan een aparte categorie gemaakt. Deze vindt u direct onder de hoofdcategorie bomen.

Onderhoud en snoeien van vormbomen

De boog- en blokbomen dienen ieder jaar gesnoeid te worden, ander gaat hun vorm verloren. Als deze vormbomen niet elk jaar een snoeibeurt krijgen, komt de natuurlijke groeiwijze weer terug. Voor een extra strak aanzicht, mogen deze bomen ook gerust 2x per jaar in vorm gesnoeid worden.

De treur- en zuilbomen hebben van nature een specifieke groeivorm. Bij deze soorten is het juist het mooiste als er zo min mogelijk aan gesnoeid hoeft te worden. Geef deze bomen daarom ook de ruimte die ze nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen. Als er toch snoei nodig is, dan kan dit bij de meeste bomen wel. Zorg ervoor dat u licht terug snoeit en geen dikke takken hoeft te verwijderen. Op die manier blijft de natuurlijke vorm in tact. 

Vormbomen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we u een ruim assortiment aan van de beste kwaliteit. Alle vormbomen worden in pot geleverd en kunnen het gehele jaar door geplant worden. Uw online bestelde plant wordt binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd. Omdat planten en bomen tere producten zijn worden deze altijd geleverd door onze eigen bezorgdienst. Hierdoor is beschadiging van de planten onmogelijk.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.