Informatie over thuja

Van alle coniferen is de Thuja de meest robuuste soort. Van deze levensboom, zoals de plant in het Nederlands wordt genoemd, zijn twee soorten geschikt voor hagen. Dit zijn de Thuja occidentalis en de Thuja plicata. De verschillen tussen de soorten zijn minimaal en zit vooral in de kleur van de schubben. Bij een Thuja plicata hebben de schubben een diepgroene kleur. Daarnaast zijn de schubben glanzend. Goede soorten voor een haag zijn de Thuja plicata ‘Martin’ en ‘Excelsa’.

Bij de occidentalis zijn de schubben dof en hebben vaak een lichtgroene kleur. De bekendste telg van deze groep is de Thuja occ. ‘Brabant’. Een compact groeiende soort, die meer wordt toegepast als solitair dan als haag, is de Thuja occidentalis ‘Smaragd’.

Thuja planten

Er zijn maar weinig coniferen die houden van een natte grond en deze is daarop geen uitzondering. Op zandgrond, lichte klei of zavel voelt deze plant zich het meest thuis. Geef hem daarnaast een open plek in de zon of halfschaduw.

Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u de planten in verschillende maatvoeringen kopen. Vooral in de herfst en winter als u ook planten uit de volle grond kunt planten. De maatvoering bepaalt het aantal te gebruiken planten per strekkende meter haag. Dit aantal vindt u onder de specificaties op de productpagina.

We raden aan om voor het planten de aarde in het plantgat of de plantsleuf, te verrijken met aanplantgrond. De aanplantgrond zorgt voor een goede voedingsbodem en betere structuur van de bodem. Deze grond kunt u samen met de planten bestellen op Tuinplantenwinkel.nl.

Thuja snoeien

Voor de haagvorm is het belangrijk om de tuinplanten jaarlijks te snoeien. Door het snoeien vertakt de haag steeds meer zodat hij dichter en compacter wordt. Snoeien kan het beste in juni of juli, en eventueel een tweede keer in september. Snoei bij voorkeur op een bewolkte, en koele dag. Gebruik bij het snoeien altijd scherp gereedschap zodat het loof zo min mogelijk beschadigd wordt. 

 

Thuja in de tuin toegepast

 

Inspiratie Thuja:

thuja brabant in vorm gesnoeit

 

Thuja kunt u door te snoeien in allerlei vormen krijgen.

Thuja in een border al solitair

 

Thuja is er verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

 

laan van meerdere thujas

 

Met de Thuja heeft u in de winter ook een mooie groene kleur.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.