Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over thuja brabant

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een van de meest verkochte haagconiferen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorsprong van deze conifeer in de Brabantse Kempen. De soort is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker. Een groot voordeel is dat de Thuja ‘Brabant’ een sterke plant is met een mooie fijne structuur. Natuurlijk groeit deze conifeer ondanks zijn naam ook in de rest van Nederland en België gewoon goed. In de winter krijgt de haagplant een lichte winterkleuring, die weer verdwijnt in het voorjaar. De haagplant biedt snel privacy en is in verschillende hoogte-maten online te koop in onze webshop. De Thuja ‘Brabant’ heeft een lichte groene kleur. Wanneer u een wat donkere vorm mooier vindt, dan is de Thuja plicata ‘Excelsa’ een goede keuze. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is bij aankoop minder dicht dan de Thuja ‘Brabant’. Bij een volwassen haag is dit verschil niet meer aanwezig.

Thuja Brabant aanplanten

Na levering van de online bestelde haagconiferen kunt u aan de slag met het plaatsen. Bij de planten met kluit zit er om de wortels van de plant zwarte aarde in een gaaslap; dit is een netje. Laat deze gaaslap altijd zitten. U snijdt hem na het plaatsen alleen aan de bovenzijde los en vouwt de gaaslap open. Deze gaaslap vergaat in de grond. Bij de planten in pot dient u de pot voor het planten natuurlijk wel te verwijderen. Na het planten en aanvullen van de aarde rond de wortels, snoeit u de haagconiferen. Het snoeien na het planten is belangrijk, omdat de plant dan minder vocht verdampt. De haag heeft nu ook meteen een mooi model. De nieuwe scheuten schieten na de snoeibeurt op de juiste plek uit en de conifeer groeit daardoor eerder dicht.

Thuja Brabant snoeien en verzorgen

Snoei de Thuja ‘Brabant’ altijd alleen aan de lange zijkanten. Niet tussen de coniferen in snoeien. De haagconifeer moet daar juist dicht groeien. Zo kunt u sneller van uw privacy genieten. De Thuja ‘Brabant’ is een sterke haagplant. Het grote voordeel is dat hij eventueel ook op het oude hout uitschiet. U zult geen kale plekken krijgen door het snoeien. Hij zal altijd weer nieuwe takjes op oud hout maken. Normaliter kan een Thuja haag het beste worden gesnoeid rond eind juni/begin juli. U hoeft de haag dan maar eenmaal per jaar te snoeien. Snoeien kan het beste op een koele bewolkte dag. Bij warm en zonnig weer kan er verbranding optreden. 

Thuja Brabant

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.