Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over thuja brabant

De Thuja occidentalis ‘Brabant' is een van de meest verkochte haagconiferen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de oorsprong van deze conifeer in de Brabantse Kempen. De soort is ontdekt en op de markt gebracht door een Brabantse coniferenkweker. Een groot voordeel is dat de Thuja ‘Brabant' een sterke plant is met een mooie fijne structuur. Natuurlijk groeit deze conifeer ondanks zijn naam ook in de rest van Nederland en België gewoon goed. Deze conifeer wordt ook wel Westerse levensboom Brabant genoemd.

In de winter krijgt de haagplant een lichte winterkleuring, die weer verdwijnt in het voorjaar. Wilt u een Thuja Brabant kopen? De Thuja Brabant conifeer is in verschillende hoogte-maten online te koop in onze webshop. De Thuja ‘Brabant' heeft een lichte groene kleur. Wanneer u een wat donkere vorm mooier vindt, dan is de Thuja plicata ‘Excelsa' een goede keuze. De Thuja plicata ‘Excelsa' is bij aankoop minder dicht dan de Thuja ‘Brabant'. Bij een volwassen haag is dit verschil niet meer aanwezig.

 

Thuja Brabant planten

Na levering van de online bestelde haagconiferen kunt u aan de slag met het plaatsen. Bij de planten met kluit zit er om de wortels van de plant zwarte aarde in een gaaslap; dit is een netje. Laat deze gaaslap altijd zitten. U snijdt hem na het plaatsen alleen aan de bovenzijde los en vouwt de gaaslap open. Deze gaaslap vergaat in de grond. Bij de planten in pot dient u de pot voor het planten natuurlijk wel te verwijderen. Na het planten en aanvullen van de aarde rond de wortels, snoeit u de haagconiferen. Het snoeien na het planten is belangrijk, omdat de plant dan minder vocht verdampt. De haag heeft nu ook meteen een mooi model. De nieuwe scheuten schieten na de snoeibeurt op de juiste plek uit en de conifeer groeit daardoor eerder dicht tot een mooie dichte haag. Na het aanplanten geeft u de Thuja Brabant water.

 

Thuja Brabant snoeien en verzorgen

Snoei de Thuja ‘Brabant' altijd alleen aan de lange zijkanten. Niet tussen de coniferen in snoeien. De haagconifeer moet daar juist dicht groeien. Zo kunt u sneller van uw privacy genieten. De Thuja ‘Brabant' is een sterke haagplant. Het grote voordeel is dat hij eventueel ook op het oude hout uitschiet. U zult geen kale plekken krijgen door het snoeien. Hij zal altijd weer nieuwe takjes op oud hout maken. Normaliter kan een Thuja Brabant haag het beste worden gesnoeid rond eind juni/begin juli. U hoeft de haag dan maar eenmaal per jaar te snoeien. De Thuja Brabant snoeien kan het beste op een koele bewolkte dag. Bij warm weer in de volle zon kan er verbranding optreden. Na het aanplanten is het aan te raden om organische mest of kunstmest te strooien rond de basis van de conifeer. De Thuja Brabant bemesten doet u met Culterra of koemestkorrel.

 

Deze conifeer vormt een dichte haag

De Thuja occidentalis Brabant behoort tot de groenblijvende haagplanten en is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een snelgroeiende haagplant die een mooie dichte haag vormt. Deze snelgroeiende conifeer zorgt in korte tijd voor een volle en hoge haag.

 

Veelgestelde vragen over Thuja Brabant:

Hoe hoog wordt een Thuja Brabant?

Antwoord: Een Thuja Brabant kan zonder snoei 4 tot 5 meter hoog worden. Maar meestal wordt hij aangeplant als haag en kunt u de plant op de voor u gewenste hoogte houden.

 

Hoe snel groeit Thuja Brabant?

Antwoord: Een Thuja Brabant groeit ongeveer 20 tot 30 cm per jaar, dit ook ook afhankelijk van de standplaats en grondsoort.

 

Hoe groeit conifeer Brabant snel?

Antwoord: Een Thuja Brabant is een populaire conifeer dit omdat hij gemiddeld snelle groeier is. Net als de Thuja Excelsa.

 

Wat kost een conifeer van 2 meter hoog?

Antwoord: Bekijk de actuele prijzen van verschillende coniferen op Tuinplantenwinkel.nl.

 

Thuja brabant in verschillende vormen

 

Inspiratie Thuja Brabant:

thuja brabant is een conifeer

 

Thuja Brabant is jaarrond groen en zorgt als haag jaarrond voor privacy en beschutting tegen de wind.

 

thuja brabant dichte haag

 

Ook als haagplant is de Thuja Brabant goed geschikt. Voor de mooiste haag snoeit u hem dan 2 keer per jaar.

 

Thuja brabant in de border toegepast

 

Thuja Brabant is een ijzersterke conifeer met frisgroen blad in de zomer. Tijdens de winter krijgt het blad een brons gekleurde gloed.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.