Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over thuja plicata excelsa

De thuja is een klassieke haagplant. De Excelsa heeft een extra donkere kleur in de zomer. De schubben glanzen in de zon. Zowel in de winter als in de zomer kunt u genieten van een potdichte haag. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is een sterke en gemakkelijke haagplant. Als haagplant groeit de Excelse snel dicht. Verder is hij groenblijvend en winterhard. De groei is van nature kegelvormig. Solitaire planten kunnen wel 10 meter hoog worden. Thuja’s behoren tot het geslacht van de naaldbomen. De ‘Excelsa’ stamt af van de ‘plicata groep’ die vooral voorkomt in Canada en de Verenigde Staten. Daar werd het zachte hout voor veel doeleinden toegepast. Er werden bijvoorbeeld kisten en palen voor rails van gemaakt. De inwoners van Canada gebruikten de naalden van Thuja plicata (Oost-witte ceder) om thee van te zetten. De thee hielp tegen scheurbuik. Ook werden er van het hout bijenkorven gemaakt.

Thuja plicata Excelsa planten

Thuja plicata kan in vrijwel elke humusrijke grond goed groeien. Zowel in de zon als in de schaduw voelt de Excelsa zich prima thuis. Thuja groeien het beste op doorlatende grond. In natte kleigronden voelt de Thuja zich minder thuis. De Thuja’s worden door ons meestal geleverd met een gaaslap rond de kluit. Plaats de plant in het plantgat en knip daarna de gaaslap aan de geknoopte bovenzijde los. Laat de gaaslap verder rond de kluit zitten. De kluit kan namelijk uiteen vallen als u de gaaslap helemaal verwijdert. Bij de Thuja in pot haalt u de pot er voor het planten natuurlijk wel af. Voor u gaat planten adviseren wij van Tuinplantenwinkel.nl om de grond te bewerken en te bemesten. De Reuzenboom houdt niet van natte voeten; de grond moet goed doorlatend zijn. Maak de grond goed los met een scherpe schop. Doorbreek ook harde lagen op grotere diepte. Werk een goede aanplantaarde door de bovenlaag of meng deze met de bestaande grond in het plantgat. Plant niet te diep. Niet dieper dan de kluit hoog is. Plaats de plant in het midden van het plantgat, vul rondom aan met grond en druk goed aan met de hak van je voet. Werk rondom af met een hark en geef bij droogte water. Licht vochtig is voldoende. We adviseren twee thuja’s per strekkende meter. Als solitair geeft u de coniferen meer ruimte.

Thuja plicata Excelsa onderhouden

Wanneer u de Thuja plicata ‘Excelsa’ een compact uiterlijk wilt geven, snoeit u de tuinplant twee maal per jaar. Dat is niet moeilijk bij deze thuja. De conifeer is gemakkelijk met een heggenschaar te bewerken en kan teruggesnoeid worden tot iedere gewenste hoogte. De eerste snoei vindt het beste plaats aan het einde van juni. Probeer snoei te vermijden bij zonnig en warm weer. Snoeien in de avonduren is ook prima. Dit voorkomt brandschade bij de pas afgeknipte twijgen. De tweede snoei vind in september plaats, dan snoeit u de laatste topjes weg zodat de haag mooi in model de winter in gaat. 

 

 

Thuja Excelsa groeit mooi dicht als haag

 

Inspiratie Thuja Excelsa:

Thuja plicata als solitaire boom in rij

 

Thuja plicata Excelsa kan ook als losse zuilen of bomen aangeplant worden in een rij in plaats van als een strak geschoren haag.

 

Thuja Excelsa dichte haag

 

De Thuja plicata Excelsa groeit mooi dicht als haag en is goed te snoeien. 

 

Thuja Excelsa haag aanplanten

 

De Thuja plicata Excelsa wordt veel als haag aangeplant, na het planten van de haag kan er al meteen gesnoeid worden. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.