Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over geitenbaard

De kenmerken van deze plant zijn afhankelijk van de soort. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u zowel een hoge als een lage soort. De hogere soort is de meest bekende en wordt Aruncus dioicus genoemd. Aruncus aethusifolius is het kleinere broertje en helaas nog minder bekend. Met zijn hoogte van 30 cm is laatstgenoemde goed toepasbaar als bodembedekkende beplanting. In het voorjaar verschijnt er eerst frisgroen, fijn ingesneden loof. In de herfst verkleurt het blad oranje. In juni bloeit Geitenbaard met witte pluimen. Op deze bloemen komen vlinders en bijen af. Deze tuinplant is goed winterhard, maar verliest wel zijn blad in de winter. De Dioicus is een forsere Geitenbaard, die wel 2 m hoog en 1,5 m breed kan worden. Deze variant vormt flinke pollen, heeft varenachtige bladeren aan stevige stengels. In de zomer bloeit Aruncus Dioicus met geelwitte pluimen, die gebogen boven de bladeren verschijnen. Deze soort is geschikt om solitair aan te planten onder bomen of langs de vijverrand in combinatie met varensoorten. Ook in de rotstuin en Oosterse tuin toepasbaar, maar dan wel vochtig houden.

Geitenbaard planten

Geitenbaard Dioicus staat graag in wat vochtige grond op een schaduwrijke standplaats. De kleinere soort Aethusifolius kan wat meer zon verdragen en groeit ook op iets drogere grond dan zijn grotere broer. Beide soorten hebben de voorkeur voor een humeuze voedingsbodem.

Geitenbaard snoeien en verzorgen

Geitenbaard is een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. In de winter sterft de plant af en dan kan Geitenbaard tot de grond toe afgeknipt worden, liever niet bij vorst. U kunt de grote Diocius vermeerderen en verjongen door te scheuren: uitspitten en delen met scherpe schop afsteken en deze opnieuw planten. Dit kan het beste aan het einde van de winter tussen eind februari en medio maart.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.