Aruncus aethusifolius

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Geitenbaard
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Half-groenblijvend
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Aruncus aethusifolius of Geitenbaard

Aruncus aethusifolius is een minder bekende tuinplant, maar goed toepasbaar als bodembedekkende vakbeplanting; ook in de rotstuin toe te passen. Het frisgroene loof verschijnt al vroeg in het voorjaar. Deze vorm van geitenbaard blijft uiterst laag in tegenstelling tot zijn soortgenoten. Aruncus aethusifolius heeft fijn ingesneden bladeren. In juni verschijnt de witte, pluimige bloeiwijze. Hier komen vlinders en bijen op af. In het najaar verkleurt het blad naar oranje tinten. Dit geeft deze bodembedekker nog meer sierwaarde.

 

Standplaats Aruncus aethusifolius

Aruncus aethusifolius groeit zowel in de zon als in de schaduw (in de zon is wel een goed vochthoudende bodem nodig) en stelt weinig eisen aan de grondsoort.

 

Aruncus aethusifolius snoeien en onderhouden

Knip uitgebloeide bloemen af en haal na de winter alle afgestorven delen van de tuinplant helemaal weg, zodat nieuwe, frisse scheuten voldoende licht en ruimte krijgen.De Aruncus aethusifolius | Geitenbaard koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.