» Aruncus dioicus

Aruncus dioicus

Product informatie

Nederlandse naam: Geitenbaard
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Aruncus dioicus of Geitenbaard - Informatie:

Deze grootbladige Geitenbaard is een makkelijke en op vele plekken toepasbare tuinplant. Een vereiste is dat er voor de Aruncus dioicus voldoende ruimte aanwezig is om zich te ontwikkelen. Het wordt namelijk een flinke tuinplant van wel 150 cm hoog en zeker ook net zo breed. Om de Nederlandse naam logisch te krijgen, moeten we naar de bloesem van de Geitenbaard kijken. De pluizige uitstraling van de witte bloemen heeft iets weg van de sik van een geit. Daarmee is de gelijkenis met de geit wel gemaakt, maar houdt het meteen ook op. De Aruncus dioicus heeft opvallend grote tot driemaal toe geveerde bladeren. De kleinste blaadjes hebben ook nog eens een dubbele zaagrand. Tip: Let op dat hij niet verward wordt met zijn broertje de aethusifolius; deze tuinplant blijft vele malen kleiner dan de Aruncus dioicus en zou misstaan op de plek waar u de Aruncus dioicus geplan(t)(d) heeft. 

 

Standplaats:

De Geitenbaard doet het goed op wat vochtigere plaatsen en is daarmee een goede aanwinst langs de vijverrand. Bij een vochtige ondergrond doet hij het ook prachtig als onderbeplanting onder bomen, zeker in combinatie met verschillende varensoorten.

 

Snoei en onderhoud:

Geitenbaard sterft af in de winter. Terugknippen tot op de grond mag in de wintermaanden gebeuren. Aruncus dioicus is goed te scheuren en daarmee op een makkelijke manier te verjongen en te vermeerderen.  De Aruncus dioicus | Geitenbaard koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.