» Centranthus ruber 'Albus'

Centranthus ruber 'Albus'

Product informatie

Nederlandse naam: Witte valeriaan
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Centranthus ruber 'Albus' of Witte valeriaan - Informatie:
Dit is de witte variant van de bekende Rode valeriaan en daarom ook wel eens witte valeriaan genoemd. De plant is trouwens ook nog bekend onder de naam witte spoorbloem.

De groeiwijze van de Centranthus ruber 'Albus' is gelijk aan de rode variant. Hierdoor kan het een leuk effect geven om deze twee te mengen. Deze tuinplant heeft de eigenschap om zich uit te zaaien. Wanneer de rode en de witte door elkaar staan, kunnen er verschillende tinten (van heel lichtroze tot bijna rood) uitkomen. Dit zal vooral in de wat grotere border een mooi gevarieerd beeld geven. Is de ruimte beperkter, dan is het beter om de kleuren afzonderlijk van elkaar te gebruiken. De Centranthus ruber 'Albus' wordt ongeveer 70 cm hoog, waardoor hij het beste in het midden van de border een plek kan krijgen.

 

Standplaats:

Het liefste staat deze tuinplant op een beschutte plaats in de volle zon in een enigszins vruchtbare of zelfs arme, stenige, kalkhoudende bodem, zoals in Japanse rotstuinen.

 

Snoei en onderhoud:

Wanneer u de Witte valeriaan na de bloei terugknipt, loopt hij opnieuw uit en kan hij een tweede nabloei geven. Knip deze tuinplant in de winter terug. Hij loopt in het voorjaar opnieuw uit. Tip: Haal niet alle zaailingen weg, de Valeriaan heeft de eigenschap dat hij na een aantal jaar kan verdwijnen. De zaailingen zorgen ervoor dat de tuinplant niet verdwijnt uit de border. De Centranthus ruber 'Albus' | Witte valeriaan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.