Echinacea purpurea

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Zonnehoed
Bloeitijd: Juli - September
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Echinacea purpurea of Zonnehoed

Echinacea purpurea is een dankbare, vaste plant met opvallende, samengestelde bloemen, die bestaan uit afhangende, roze blaadjes aan een bruinrood bloemhart. Deze bloemen trekken bijen en vlinders aan en zijn tevens geschikt als snijbloem. Zonnehoed is ook bekend in de homeopatische wereld; uit de wortels wordt een immuunsysteemversterkend middel gewonnen (Echinaforce). Echinacea purpurea is goed te combineren met Geranium (ooievaarsbek), Lythrum (kattenstaart) of Salvia nemerosa (salie).

 

Standplaats Echinacea purpurea

Echinacea purpurea geeft de voorkeur aan een (vrij) zonnige standplaats in een vruchtbare, goed waterdoorlatende bodem. Daarnaast houdt de plant van een kalkrijke bodem. Zavelgronden (een mengsel tussen zand en klei) is ideaal. Als u de planten op zandgrond wilt planten, raden we aan Zonnehoed jaarlijks te voorzien van een kalkgift.

 

Echinacea purpurea snoeien en onderhouden

Zonnehoed komt van nature in vrij droge gebieden voor, dus het gevaar voor uitdroging is, ondanks zijn zonnige standplaats, niet zo groot. De wortels van de tuinplant reiken vrij diep. Uitgebloeide bloemen kunt u wegknippen zodat de bloei langer aanhoudt, maar soms is het juist mooi om de zaadhoofden te laten staan. Deze geven in de winter ook een sierlijk aanzicht. Scheuren van de plant kan in het voor- en najaar; wortels stekken in het najaar. Dit scheuren of stekken is zeker aan te raden als Echinacea purpurea wat verouderd is. Geef in het voorjaar extra basisbemesting, zodat de tuinplant in het voorjaar snel nieuwe scheuten kan maken en zo niet wordt verdrongen door andere planten.De Echinacea purpurea | Zonnehoed koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.