Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bolplataan

De Bolplataan is een van de vele variaties op de platanenboom. De Bolplataan die wij aanbieden is de Platanus 'Alphens Globe'. Dit is een compact groeiende cultivar, waardoor snoei niet direct elk jaar nodig is. De bast van de stam van deze boom krijgt na verloop van de jaren de karakteristieke schilferende schors. Als er weinig ruimte is voor een grote boom, maar u het wel mooi vindt om zo'n schilferende stam in uw tuin of bij uw terras te hebben, dan is deze Bolplataan de perfecte optie. Bij het terras geplaatst geven de grote frisgroene bladeren in de zomer ook mooi wat schaduw.

Bolplataan snoeien

Doordat de Bolplataan niet zo'n hele snelle groeier is, hoeft hij niet elk jaar helemaal teruggesnoeid te worden. Het mag wel, want een Bolplataan verdraagt snoei heel goed. In principe kan de boom elk voorjaar teruggesnoeid worden tot op zo'n 20 cm vanaf de ent. Vrij snel daarna zullen er nieuwe scheuten met frisgroene grote bladeren ontstaan. 

Bolplataan

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.