» Fruit » Oude fruitbomen

Oude fruitbomen

Oude fruitbomen

Informatie over oude fruitbomen

In België en Nederland worden al eeuwenlang fruitbomen geteeld en gekweekt. Bekende fruitregio’s zijn de Nederlandse Betuwe en de Belgische Haspengouw. Stonden er vroeger overal hoogstam fruitbomen op de weiden, nu zijn dat laagstam fruitbomen. Ieder jaar worden de bomen gesnoeid en gevormd zodat ze het beste en het meeste fruit dragen. Na jaren van dienst worden de bomen knoestig en krijgen ze een hele bijzondere uitstraling. Wanneer de oude fruitbomen niet productief genoeg meer zijn, worden ze gerooid. Dat is jammer want de fruitbomen zijn nog gezond en blijven wel vrucht dragen. Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel van deze bomen een tweede leven geven in de tuin. Dan kunt u genieten van een zeer authentieke boom.

De bloesem in het voorjaar maakt het feest compleet. De oude fruitbomen zijn vaak meer dan 20 jaar oud. U kunt de oude fruitboom in de tuin planten of in een pot. Geef ze het liefst een plekje in de zon zodat het fruit goed kan rijpen. Omdat de fruitbomen al behoorlijk oud zijn geven ze meestal al in het eerste jaar na aanplant vruchten.

Oude fruitbomen snoeien

Ieder jaar hebben de bomen een lichte snoeibeurt nodig zodat ze in model blijven. Bij oude fruitbomen hoeft u het model niet meer aan te brengen, want dit is in de jaren ervoor al gebeurd. Het enige wat u hoeft te doen is het model behouden. Snoei hiervoor ieder jaar de nieuwe scheuten kort en/of in zijn geheel terug. Vaak ontwikkelt de boom ook waterloten. Dit zijn recht opgaande scheuten die sterk afwijken t.o.v. het model. De waterloten kunt u het beste in zijn geheel terugsnoeien. Het snoeien kunt u uitvoeren in de zomer en aan het einde van de winter. Het voordeel van snoeien in de winter is dat u een goed overzicht heeft van de te snoeien takken.

Oude fruitbomen online bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een divers aanbod oude fruitbomen zoals appelbomen en perenbomen. Appel- en perenbomen hebben ieder een eigen uitstraling. Peren zijn te herkennen aan hun afschilferende oude bast en statige groeiwijze. Appelbomen hebben een minder rechte stam en zijn herkenbaar aan hun afhangende takken.

U bent natuurlijk van harte welkom in ons Planten- en bomencentrum te Knegsel om het actuele aanbod te bekijken. Naast laagstam oude fruitbomen bestaat ons assortiment ook uit oude leifruitbomen. De leivormen passen ideaal tegen een muur of kunnen dienen als afscheiding van uw terras.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.