Menu
Geen producten gevonden

» »

Oude fruitbomen

Oude fruitbomen
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over oude fruitbomen

In België en Nederland worden al eeuwenlang fruitbomen geteeld en gekweekt. Bekende fruitregio’s  zijn de Nederlandse Betuwe en de Belgische Haspengouw. Stonden er vroeger overal hoogstam fruitbomen op de weiden, nu zijn dat laagstam fruitbomen. Ieder jaar worden de bomen in gesnoeid en gevormd zodat ze het beste en het meeste fruit dragen. Na jaren van dienst worden de bomen knoestig en krijgen ze een hele bijzondere uitstraling. Wanneer de oude fruitbomen niet productief genoeg meer zijn, worden ze gerooid. Dat is jammer want de fruitbomen zijn nog gezond en blijven wel vrucht dragen.
Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel van deze bomen een tweede leven geven in de tuin. Dan kunt u genieten van een zeer authentieke boom. De bloesem in het voorjaar maakt het feest compleet. De oude fruitbomen zijn vaak meer dan 20 jaar oud. U kunt de oude fruitboom in de tuin planten of in een pot. Geef ze het liefst een plekje in de zon zodat het fruit goed kan rijpen. Ieder jaar hebben de bomen een lichte snoeibeurt nodig zodat ze in model blijven. Bekijk onze oude fruitbomen hieronder. Er is keuze uit peren en appelbomen met ieder een eigen uitstraling. Peren zijn te herkennen aan hun afschilferende oude bast en statige groeiwijze. Appelbomen hebben een minder rechte stam en zijn herkenbaar aan hun afhangende takken.

Oude fruitbomen

Beoordeeld door klanten met een 9.5 uit 13311 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

PayPal iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.