Informatie over zuilfruit

Zuilfruit is een aparte groep fruitbomen met een slanke zuilvormige groeiwijze; precies zoals de naam doet vermoeden. De fruitbomen in deze categorie worden ook vaak ‘ballerina fruitbomen’ genoemd. Zuil fruitbomen zijn door hun compacte groeiwijze ook geschikt voor een kleinere tuin of voor potten. De bloesem en vruchten ontwikkelen zich dicht tegen de opgaande hoofdstam. Zuil fruitbomen worden ook wel pilaar fruitbomen genoemd.

Zuil fruitbomen kenmerken en soorten

Zuilfruit is geënt op een speciale onderstam, waardoor de boom uiterst traag groeit. Bovendien vertakken deze fruitbomen nauwelijks. Ze blijven dus laag en smal en snoei is in de meeste gevallen niet nodig. De hoeveelheid appels en peren die aan deze fruitbomen groeit, is echter niet klein. Relatief gezien is de opbrengt zelfs zeer hoog te noemen. Bovendien is het fruit nog lekker ook!

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u zuilfruitbomen in verschillende soorten. Meest compact groeiend en ook het bekendste zijn de zuilappels. Van deze appels zijn bovendien meerdere variëteiten beschikbaar. Elke variëteit krijgt zijn eigen smaak appels en hebben vaak ook een afwijkende kleur appel. De rassen zijn zelfbestuivend en geven dus vaak goed vruchten. Kruisbestuiving tussen de verschillende variëteiten is ook mogelijk. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u onder andere de zuilappel ‘Gold Sensation’, ‘Green Sensation’, ‘Red Sensation’ en ‘Mcintosh’ kopen.

Zuil fruitbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Onze zuil fruitbomen zijn van de beste kwaliteit en komen van gespecialiseerde fruitbomenkwekerijen. Een bij Tuinplantenwinkel.nl bestelde fruitboom staat dus altijd garant voor kwaliteit. Wij geven dan ook aangroeigarantie op alle fruitbomen en andere planten. De zuil fruitbomen worden in pot geleverd en zijn daardoor het hele jaar door aan te planten. Bij het aanplanten kunt u de aarde in het plantgat verrijken met aanplantgrond. Deze kunt u samen met de fruitboom bestellen via de site. Voor uitgebreide plantinstructies kunt u deze pagina bekijken. Zo wordt het kweken van uw eigen fruit zeker een succes!

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.