Menu
Geen producten gevonden

Informatie over jasmijn

Jasmijn is er in 2 soorten, de winterjasmijn en de groenblijvende jasmijn. De groenblijvende ofwel toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is vanwege zijn geurende bloemen en het wintergroene blad een populaire wintergroene klimplant. Het blad van deze jasmijn is donkergroen en heeft een ovale vorm met spitse punt. De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze witte, gele of roze stervormige bloemetjes die een heerlijke zoete geur verspreiden in de tuin. De winterjasmijn (Jasminium nudiflorum) heeft deze naam te danken aan het feit dat de plant al tijdens de winter geel bloeit. De bloemen staan verspreid over de vierkantige groene takken heen, zijn klein en hebben een vrolijke gele kleur. Tijdens de bloei van deze jasmijn zit er nog geen blad aan de plant. 

Jasmijn planten

Zorg voor het planten dat de bodem goed los gemaakt wordt en er geen harde lagen meer in zitten. Iedere goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond is geschikt. De Toscaanse jasmijn houd daarnaast van een niet te natte standplaats en het liefst uit de wind op een warme plek.  Bij het planten graaft u een plantgat dat 5 cm dieper is dan de hoogte van de kluit, voeg er wat aanplantgrond aan toe, om het aangroeien te bevorderen. Haal altijd de plant uit de pot en zet die in het plantgat. Vul na het plaatsen van de kluit, het plantgat verder op met de omliggende aarde, die u flink aandrukt met de voet of hand. Geef wat water na het planten. 

Jasmijn verzorgen

Word de jasmijn te groot dan kunt deze snoeien na de bloei. Snoei nooit in de winter. De jasmijn is winterhard, maar moet wel op een beschutte plaats geplant worden, zeker de Toscaanse. De Toscaanse Jasmijn is wel wat gevoeliger en kan wel eerder wat last hebben van de vorst en moet bij strenge vorst beschermd worden. Een plekje uit de wind in de zon is dus om aan te raden. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.