Informatie over jasmijn

Jasmijn is er in 2 soorten, de winterjasmijn en de groenblijvende jasmijn. De groenblijvende ofwel Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is vanwege zijn geurende bloemen en het wintergroene blad een populaire wintergroene klimplant. Het blad van deze jasmijn is donkergroen en heeft een ovale vorm met spitse punt. De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot september met talloze witte, gele of roze stervormige bloemetjes die een heerlijke zoete geur verspreiden in de tuin. De winterjasmijn (Jasminium nudiflorum) heeft deze naam te danken aan het feit dat de plant al tijdens de winter geel bloeit. De bloemen staan verspreid over de vierkantige groene takken heen, zijn klein en hebben een vrolijke gele kleur. Tijdens de bloei van deze jasmijn zit er nog geen blad aan de plant.

 

Jasmijn planten

Zorg voor het planten dat de bodem goed los gemaakt wordt en er geen harde lagen meer in zitten. Iedere goed doorlaatbare, humusrijke tuingrond is geschikt. De Toscaanse jasmijn houd daarnaast van een niet te natte standplaats en het liefst uit de wind op een warme plek. Bij het planten graaft u een plantgat dat 5 cm dieper is dan de hoogte van de kluit, voeg er wat aanplantgrond aan toe, om het aangroeien te bevorderen. Haal altijd de plant uit de pot en zet die in het plantgat. Vul na het plaatsen van de kluit, het plantgat verder op met de omliggende aarde, die u flink aandrukt met de voet of hand. Geef wat water na het planten. 

 

Klik hier voor de jasmijn als heester (struikvorm)

 

Jasmijn verzorgen

Wordt de Jasmijn te groot dan kunt deze snoeien na de bloei. Snoei nooit in de winter. De jasmijn is winterhard, maar moet wel op een beschutte plaats geplant worden, zeker de Toscaanse. De Toscaanse Jasmijn is wel wat gevoeliger en kan wel eerder wat last hebben van de vorst en moet bij strenge vorst beschermd worden. Een beschutte plek uit de wind in de zon is dus aan te raden. 

 

De Toscaanse jasmijn bloeit met witte bloemen

Een soort Jasmijn die bij velen geliefd is, is de Toscaanse jasmijn. Deze klimplant staat bekend om zijn prachtige witte bloemen en heerlijke geur. Oorspronkelijk komt deze jasmijnsoort uit het warme klimaat van Toscane, maar hij heeft zijn weg gevonden naar vele tuinen in Nederland en België. Deze mooie Jasmijn is niet alleen een lust voor het oog, maar staat ook bekend als een snelle groeier. Dit maakt hem een ​​populaire keuze voor mensendie snel resultaat willen zien. Met de juiste zorg zal deze plant snel groeien en komt er een overvloed aan bloemen aan.

 

Jasmijn heeft in sommige culturen een bijzondere betekenis. In Pakistan en Syrië wordt het zelfs beschouwd als de nationale bloem vanwege zijn iconische uiterlijk en geur. Voor liefhebbers van tuinplanten is de Toscaanse jasmijn zonder twijfel een must-have. Met een Jasmijn in de tuin kunt u genieten van de groei en bloei van deze mooie plant.

 

Veelgestelde vragen over de Jasmijn:

Welke jasmijn is winterhard?

Antwoord: In principe zijn alle Jasmijn winterhard, let op de Toscaanse jasmijn is wat gevoeliger voor vorst en dient op een beschutte plek aangeplant te worden.

 

Is de jasmijn een vaste plant?

Antwoord: Ja, de jasmijn is een vaste plant.

 

Hoe vaak bloeit de jasmijn?

Antwoord: De bloeitijd en lengte is afhankelijk van het soort jasmijn dat u kiest. Bekijk de ''specificaties'' per product voor meer specifieke informatie.

 

 

De Toscaanse jasmijn is groenblijvend en bloeit in de zomer

 

Inspiratie Jasmijn:

Jasmijn is een klimplant met geurende bloemen

 

Jasmijn staat bekend om haar geurende bloemen. Er zijn wit, roze en geel bloeiende soorten verkrijgbaar. Naast de klimplant zijn er ook jasmijn struiken verkrijgbaar.

 

Voor u een muur of schutting heeft u ongeveer 2 tot 3 planten nodig per strekkende meter

 

De Toscaanse of Sterjasmijn is een wintergroene klimplant. Het blad kan tijdens de wintermaanden wat roder kleuren door kou of een tekort aan voedingstoffen. Het zorgt wel voor een kleurrijk beeld.

 

De geel bloeiende winterjasmijn geurt heerlijk en heeft groene twijgen

 

De winterjasmijn is een klimplant met groene twijgen en kleine groene bladeren. Juist in de winter bloeit deze plant met heerlijk geurende heldergele bloemen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.