Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over forsythia

De Forsythia is tussen 1833 en 1920 door de Engelsman W. Forsyth ingevoerd vanuit China, Korea en Albanië; vandaar de naam. De Nederlandse naam van deze plant verwijst ook naar de herkomst; Chinees klokje. Deze tuinplant heeft een bossige groeiwijze met opgaande takken. De hoogte van de struik is afhankelijk van de variëteit. Het meest bekend is de Forsythia intermedia ‘Spectabilis’. Dit is een forse struik die wel 2 tot 3 meter hoog kan worden. Gelukkig zijn er ook andere variëteiten die kleiner blijven zodat er voor iedere tuin wel een geschikte soort bestaat. Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u naast de Forsythia intermedia ‘Spectabilis’ o.a. de Forsythia intermedia ‘Goldrausch’, Forsythia intermedia ‘Week-End’ en de Forsythia intermedia ‘Lynwood’. Zowel de ‘Week-end’ als de ‘Lynwood’ zijn lagere variëteiten met een minder forse groeiwijze. De Forsythia intermedia ‘Goldrausch’ valt op door de enorme hoeveelheid bloemen die in dikke trossen aan de takken verschijnen. Ook zijn de bloemen van de ‘Goldrausch’ iets groter dan die van de Forsythia intermedia ‘Spectabilis’. Bloeiende Forsythia’s kondigen in februari, nog voor het begin van de lente, het nieuwe groei- en bloeiseizoen aan. De bloei duurt tot in mei. Pas na de bloei verschijnen de frisse groene blaadjes. Tuinplantenwinkel.nl heeft een aantal grotere struiken in het assortiment in de zogenaamde XL-serie.

Forsythia planten en gebruiken

Een Forsythia is geschikt voor elke tuin, voor parken en ander openbaar groen. Naast het gebruik in de tuin is het ook leuk om takken van deze heester in de winter af te knippen en binnen in een vaas te zetten. Zo haalt u het voorjaarsgevoel in huis. Geef deze tuinplant een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Hoe zonniger des te rijker de bloei! Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt. Forsythia kan zowel solitair als met een aantal bij elkaar gezet worden, afhankelijk van de ruimte die er is. Wij adviseren één plant per vierkante meter. Omdat de tuinplant in een pot geleverd wordt, kunt u hem het gehele jaar aanplanten; alleen niet bij vorst.

Forsythia snoeien en onderhouden

Regelmatig snoeien is aan te raden om de struik in vorm te houden. Zonder snoei komen er bovendien vaak steeds minder bloemen en meer bladeren aan. Als de Forsythia uitgebloeid is, kunt u hem het beste meteen snoeien. U knipt dan de uitgebloeide takken tot 2 á 5 cm boven de grond af. De jonge takken blijven staan; daar komen het volgende voorjaar de bloemen aan. Vanuit de basis ontstaan nieuwe scheuten welke ook in het volgende jaar bloemen geven. Geef deze tuinplant, als de bloei start, wat organische mest (bijvoorbeeld koemestkorrels of Culterra). Herhaal dit eventueel afhankelijk van de meststof na de snoei. Bij langdurig droog weer is het verstandig om water geven.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.