Forsythia intermedia 'Lynwood'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Chinees klokje
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Forsythia intermedia 'Lynwood' of Chinees klokje

Forsythia x intermedia 'Lynwood' is een wat lager blijvende soort, die in het vroege voorjaar (soms al in de winter) uitbundig bloeit met goudgele, klokvormige bloemen, nog voordat er bladeren aan de heester zitten. Binnen kunnen takken van de tuinplant in een vaas ook in bloei getrokken worden. Forsythia intermedia 'Lynwood' kan zowel solitair als met een aantal bij elkaar gezet worden, afhankelijk van de ruimte die er is. De struik groeit vrij breed uit.

 

Standplaats Forsythia intermedia 'Lynwood'

Geef het Chinees klokje een lichte standplaats in de zon of halfschaduw. Hoe zonniger, des te rijker de bloei! Elke goed doorlaatbare bodem is geschikt; vermijd te natte standplaatsen.

 

Forsythia intermedia 'Lynwood'  snoeien en onderhouden

Regelmatig snoeien is aan te raden; zonder snoei komen er steeds minder bloemen en meer bladeren aan. Als Chinees klokje uitgebloeid is, kunt u het meteen snoeien. U knipt dan de uitgebloeide takken tot 2 á 5 cm boven de grond af. De jonge takken blijven staan; daar komen het volgende voorjaar de bloemen aan.    De Forsythia intermedia 'Lynwood' | Chinees klokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.