Informatie over weigela

De oorsprong van deze tuinplant ligt in Korea, Japan en Noord-China. De Weigela behoort tot het geslacht van de kamperfoelieachtigen. Er zijn soorten met rode, roze en witte bloemen. De meeste soorten bloeien in mei-juni. Tuinplantenwinkel heeft grofweg twaalf variëteiten van deze plant. Sommige soorten hebben kleine bloemen, andere hebben juist grote bloemen. Verder zijn er laagblijvende soorten (Weigela 'Black & White', 40 cm hoog en wit bloeiend) en hogere soorten (Weigela Florida 'Red Prince', 200 cm hoog en bloeit met rode, trompetvormige bloemen). De Weigela's komen goed tot hun recht als ze in een groep als achtergrond voor andere vaste planten in uw border worden aangeplant. Ook kan er een haag mee gevormd worden. In de winter verliest deze sierheester wel zijn blad.

 

Weigela ook wel weigelia genoemd planten en verzorgen

Elke grondsoort is geschikt voor de Weigela. Wel altijd de grond vóór het planten, los maken. Een plek in de zon of halfschaduw, zal de meeste bloemen geven. Omdat deze struik bloeit aan de takken van het voorgaande jaar, kunt u het beste snoeien als de struik is uitgebloeid. Scheuten die zijn uitgebloeid, kort u in tot op de zijscheut. Ter verjonging van deze tuinplant snoeit u een of meer oudere scheuten tot de basis weg. Te lange, jonge scheuten kort u tot de helft in. Variëteiten met geel of paars blad worden anders gesnoeid. Bij deze Weigela's worden alle scheuten na de bloei voor driekwart weggeknipt. Om deze soorten te verjongen en voor vormbehoud, snoeit u in het voorjaar alle scheuten voor de bloei tot op de grond weg. In de zomer dan nog een aantal scheuten halveren. Het jaar daarop zal de tuinplant weer bloeien.

 

Een weigela struik bloeit altijd met klokvormige bloemen

De weigelia bloeit met klokvormieg bloemen de meest bekende is de Weigela 'Bristol Ruby' met zijn rode bloemen en groen blad, de Weigela florida heeft donker blad en een wat rossige bloem deze heester blijft wat lager en kun je wat makkelijker terug snoeien mocht te groot worden de struiken worden vaak als groep aangeplant en vooral de lage soorten weigelia zij ideaal om als groepsbeplanting aan te planten de soorten bloeien goed en de uitgebloeide bloemen vallen vanzelf als deze in mei juni gebloeid hebben.

 

Stel dat er eens een keer zieke takken in de plant komen dan is dit niet erg en knipt u deze weg de weigelia mag u toch al in het voorjaar terug knippen wat er voor zorgt dat deze struiken weer met frisse takken uitschieten en bloem maken.

 

Veelgestelde vragen over Weigela of Weigelia

Is Weigela winterhard?

Antwoord: Ja, een Weigela is winterhard.

 

Hoe lang bloeit Weigelia?

Antwoord: De bloeitijd van een weigelia is ongeveer 5 weken afhankelijk van standplaats.

 

Hoe en wanneer Weigelia snoeien?

Antwoord: Een weigelia kun je in het voorjaar terug snoeien maar hoeft niet gedaan te worden, het mag wel.

 

Hoe hoog wordt een Weigelia?

Antwoord: Afhankelijk van het soort dat u kiest bereik de weigelia een hoogte, zie onze specificaties.

 

Hoe snel groeit een Weigelia?

Antwoord: Afhankelijk van het soort dat u kiest zal de groeisnelheid bepalen, ook de standplaats en grondsoort hebben daar invloed op. Er zijn namelijk ook dwerg soorten en weigelia planten die groot worden zie onze specificaties per weigelia op tuinplantenwinkel.nl.

 

Bontbladerige Weigela

 

Inspiratie Weigela:

Bonte Weigela met roze bloemen

 

De bonte Weigela heeft naast de bloei ook sierwaarde door het blad. 

Rode weigela

 

De Weigela is er in diverse bloemleuren zoals rood, roze en wit. 

 

Weigela bloeit vrij uitbundig

 

Weigela bloeit rijkelijk en is een sterke en makkelijke heester. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.