Weigela florida 'Foliis Purpureis'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Weigelia
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Donkerroze
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm
Beschrijving

Weigela florida 'Foliis Purpureis' of Weigelia

Weigela florida 'Foliis Purpureis' komt oorspronkelijk uit China en is vernoemd naar de Duitse botanicus Weigel. De tuinplant is een winterharde, bladverliezende heester die ongeveer 150 cm hoog wordt en in mei-juni donkerroze, trompetvormige, geurende bloemen krijgt, die bijen en vlinders aantrekken. Weigela florida 'Foliis Purpureis' is geschikt als solitair in uw border, wordt ook vaak gebruikt als losse haagafscheiding en als vakbeplanting in grotere tuinen en plantsoenen.

 

Standplaats Weigela florida 'Foliis Purpureis'

In de volle zon geeft de tuinplant het beste resultaat met een uitbundige bloei, maar ook halfschaduw is mogelijk. Weigelia groeit op bijna alle soorten tuingrond, die waterdoorlatend en humusrijk zijn.

 

Weigela florida 'Foliis Purpureis' snoeien en onderhouden

Snoei, om de compacte vorm van de tuinplant te behouden, meteen na de bloei oude takken tot op de bodem weg en knip te lange takken tot de helft terug. Snoei niet in een keer te drastisch, want Weigelia bloeit uitsluitend op tweejarig hout.De Weigela florida 'Foliis Purpureis' | Weigelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.