» Weigela florida 'Nana Purpurea'

Weigela florida 'Nana Purpurea'

Product informatie

Nederlandse naam: Weigelia
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Donkerroze
Bladkleur: Purper
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm

Weigela florida 'Nana Purpurea' of Weigelia - Informatie:

Dit ijzersterke struikje loopt purperrood uit en geeft een roze-paarse bloei in de maanden mei en juni. Het is een compacte groeier onder de weigelia's met een uiteindelijke hoogte van ongeveer 80 tot 100 centimeter. Het struikje is bladverliezend in de winter en zeer goed winterhard. Aan de grond worden weinig eisen gesteld waardoor dit struikje op veel plekken gemakkelijk zal groeien.

De trompetvormige bloemen staan in trossen aan de plant en zijn in trek bij bijen en hommels. De hoofdbloei valt in het late voorjaar, maar de plant kan nog een keer bloeien in de late zomer of het najaar.

 

Standplaats:

De Weigela florida 'Nana Purpurea' staat graag op een zonnige of een half beschaduwde plaats. Aan de grond stelt de weigelia weinig eisen. De plant prefereert een goed doorlatende humusrijke bodem. Op zware kleigrond kunt u het beste extra tuinturf of potgrond toevoegen aan het plantgat.

 

Snoei en onderhoud:

Weigelia's zijn erg gemakkelijk in onderhoud en zeer goed winterhard. De struik bloeit op het oude hout. Snoei deze struik pas na de bloei (eind juni) terug om een compact uiterlijk te behouden. De plant zal spoedig opnieuw uitlopen met nieuwe scheuten die in het opvolgende jaar zullen bloeien.De Weigela florida 'Nana Purpurea' | Weigelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.