Informatie over anemoon

Een voordeel van deze tuinplant is dat hij gaat bloeien in een periode dat veel andere vaste planten uitgebloeid zijn. In combinatie met de herfstkleuren van andere begroeiing levert dat wonderschone combinaties op. Als na de bloei zich zaadpluisje vormen zorgt dat daarnaast ook nog voor een decoratieve aanblik. In de winter sterft de plant bovengronds af maar vormen de uitgebloeide stengels nog een mooi silhouet bij rijp of sneeuw. In het voorjaar loopt de anemoon snel uit en vormt ze grote bladeren. Vanaf de zomer ontwikkelt de herfstanemoon bloemstengels waardoor de plant meer hoogte krijgt. De bloemknoppen gaan open vanaf augustus.

 

Anemoon planten

De Anemoon is heel geschikt om op schaduwrijke plekken te planten maar ook in de zon doet deze plant het prima. Elke normale niet te droge tuingrond is geschikt. Zorg voor het planten wel dat de grond goed doorlaatbaar is. Er mogen geen harde lagen in zitten. Als u meer Anemone bij elkaar wilt zetten, adviseert Tuinplantenwinkel.nl minimaal 5 tuinplanten per vierkante meter.

 

Anemoon verzorgen

In het vroege voorjaar knipt u voorzichtig oude plantendelen af; zorg ervoor dat u de nieuwe scheuten daarbij niet beschadigt. Verder is er geen snoei nodig, laat deze tuinplant zoveel mogelijk met rust. Hoe langer de plant over het algemeen staat, des te rijker de bloei zal zijn. Na de bloei is het verstandig om vóór de winter rond de voet van Anemone hybrida ‘Honorine Jobert' een laagje afgevallen bladeren van ongeveer 5 cm te leggen. De bladeren vormen de winterjas voor planten. Ze beschermen de wortels tegen de ergste kou zodat de plant in het voorjaar zich snel kan ontwikkelen. De bladeren zorgen tevens voor een rijke humuslaag wat de plant uiteindelijk ten goede komt. Indien nodig kunt u wat organische mest strooien in het voorjaar, zoals bv. gedroogde koemestkorrels of culterra. Deze kunt u in onze webshop bestellen.

 

De Oosterse Anemoon en andere Anemomen

Het assortiment anemonen bestaat onder andere uit de Anemone nemorosa, de herfstanemoon en de Japanse anemoon (Anemone hupehensis). Dit zijn vaste planten die elk jaar terugkeren. De Oosterse Anemoon, bekend als Anemone blanda is een bolgewas. De Anemone blanda wordt ook vaak blauwe anemoon genoemd vanwege de opvallende bloemkleur. Maar niet alle Anemonen hebben blauwe bloemen. Ook prachtige gele bloemen of witte bloemen komen vaak voor. Doordat het een bol is, gaat het aanplanten van de Oostere Anemoon dan ook anders in zijn werk dan de andere Anemomen.

De Anemone nemorosa, ook bekend als bosanemoon kan in het wild voorkomen en heeft gelobde bladeren. De bloem veranderd in de loop van de tijd door de lichtval en omstandigheden. Japanse anemonen zijn bekend om hun grote bloemen. Deze soort heet de Anemone hupehensis en heeft meestal bloemen die bestaan ​​uit wit tot roze. De herfstanemoon bloeit, zoals de naam al doet vermoeden, in de herfst. Ze brengen kleur voordat de winter begint. Deze diverse groep anemonen biedt voor elk wat wils en geeft elke tuin kleur.

 

Veelgestelde vragen over de Anemoon:

Is de Anemoon een vaste plant?

Antwoord: Ja, een Anemoon is een vaste plant. Hij sterft af in de winter maar komt in het voorjaar weer op.

 

Kunnen anemonen in de zon?

Antwoord: Ja, een Anemonen kunnen in de zon en halfschaduw.

 

Hoelang bloeit anemoon?

Antwoord: De bloeitijd van een Anemoon is afhankelijk van het weer. Gemiddeld genomen bloeit de plant 5 tot 8 weken.

 

roze bloemen van de anemoon

 

Inspiratie Anemoon:

de anemoon bloeit in de herfst

 

De Anemoon is een kleurrijke toevoeging aan uw tuin. 

Anemoon heeft roze en witte bloemen

 

Door een Anemoon te combineren met verschillende vaste planten die op een ander moment bloeien. Heeft u het hele jaar door een bloemrijke tuin.

 

Anemoon kunt u ook in de schaduw planten

 

Nadat vele bloemen in de zomer uitgebloeid zijn, komen de bloemen van de Anemoon tevoorschijn.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.