Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kornoelje

Het geslacht kornoelje is enorm divers. Er zijn vele struikvormen, (kleine) bomen en zelfs vaste planten die vallen onder deze noemer. Hier concentreren wij ons op de grotere (meerstammige) struiken en bomen.

Er zijn bijvoorbeeld de Cornus kousa en de Cornus controversa soorten, dit zijn de bekendste boomvormers. Bij de Cornus kousa soorten zijn de bloemen en vruchten het opvallendst. Bij de Cornus controversa is de etage-gewijze groei het meest opvallend. Een minder bekende, maar zeker niet onaardige soort is de Cornus officinalis. Deze kleine boom bloeit in februari/maart met opvallende kleine gele bloemetjes op het nog kale hout. 

Alle kornoelje soorten zijn geschikt voor de zowel de kleine als grotere tuin. Kies voor kornoelje als u houdt van de seizoenen. De meeste soorten geven zowel bloemen als vruchten en hebben daarnaast ook vaak een schitterende herfstkleur.

Kornoelje planten en verzorgen

Vrijwel alle Kornoelje staan graag wat zonniger en op een wat vruchtbare bodem. Zorg er altijd voor dat de kluit goed nat de grond in gaat met het aanplanten. Zo kan de boom ook weer beter water opnemen al u erna bij hitte water geeft. Snoei alleen als echt nodig is, enkele soorten verdragen snoei beter als de andere. Bij de Cornus kousa soorten krijgen we vaak de vraag of de boom wel gezond is, de blaadjes hangen namelijk wat af. Schrik hier dus niet van! 

Kornoelje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Kornoelje vindt u in grote getalen bij Tuinplantenwinkel.nl. Niet alleen als boom maar ook als struik. Bij ieder product staat uitleg over de betreffende vorm en variant, zo kunt u rustig uw keuze maken. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd door ons zelf bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Kornoelje

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.