U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Kornoelje | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kornoelje

De ene Kornoelje boom is de andere niet. Het geslacht kornoelje is enorm divers. Er zijn vele struikvormen, (kleine) bomen en zelfs vaste planten die vallen onder deze noemer. Hier concentreren wij ons op de Kornoelje op stam en de grotere (meerstammige) struiken en bomen.

 

Bent u op zoek naar een struik met rode takken? Dan vindt u in onze online tuinplantenwinkel ook gegarandeerd een mooie Cornus struik.

 

De Cornus kousa en de Cornus controversa zijn de bekendste boomvormen van de Kornoelje. Bij de Cornus kousa soorten zijn de bloemen en vruchten het opvallendst. Bij de Cornus controversa valt juist de etage-gewijze groei op. Een minder bekende, maar zeker niet te vergeten soort is de Cornus officinalis. Deze kleine Kornoelje boom bloeit in februari/maart met opvallende kleine gele bloemetjes op het nog kale hout.

 

Alle Kornoelje soorten zijn geschikt voor de zowel de kleine als grotere tuin. Kies voor kornoelje als u houdt van de seizoenen. De meeste soorten geven zowel bloemen als vruchten en hebben daarnaast ook vaak een schitterende herfstkleur.

Kornoelje planten en verzorgen

Vrijwel elke Kornoelje boom staat graag wat zonniger en op een wat vruchtbare bodem. Zorg er altijd voor dat de kluit goed nat de grond in gaat met het aanplanten. Zo kan de boom ook weer beter water opnemen al u erna bij hitte water geeft. Snoei de Cornoelje alleen als echt nodig is, enkele soorten verdragen snoei beter als de andere. Bij de Cornus kousa soorten krijgen we vaak de vraag of de boom wel gezond is, de blaadjes hangen namelijk wat af. Schrik hier dus niet van!

Kornoelje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Rode Kornoelje boom vindt u op Tuinplantenwinkel.nl. Niet alleen als Kornoelje boom maar ook als Cornus struik. Bij ieder product staat uitleg over de betreffende vorm en variant, zo kunt u rustig uw keuze maken. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd door ons zelf bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie op alle Cornussen.

 

kornoelje struiken bloeien in het voorjaar met opvallende bloemen

 

Inspiratie Kornoelje:

De Japanse kornoelje bloeit met witte bloemen in juni

 

De Japanse kornoelje bloeit met zeer fraai gevormde bloemen in juni en is zeer aan te raden als solitair.

 

sommige kornoelje planten geven eetbare vruchten

 

Een aantal kornoelje geven eetbare vruchten die ook zeer geliefd zijn bij vogels.

 

de cornus controversa is een kornoelje met een etage gewijze groeivorm

 

De bloeiwijze bij de kornoelje kan flink verschillen. Er zijn soorten die in de winter geel bloeien. Soorten die bloeien met witte bloemschermen zoals op de foto en de aparte bloemvorm van de Cornus kousa.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.