Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over kornoelje

De ene Kornoelje boom is de andere niet. Het geslacht is enorm divers. Er zijn vele struikvormen, (kleine) bomen en zelfs vaste planten die vallen onder deze noemer. Hier concentreren wij ons op de soorten op stam en de grotere (meerstammige) struiken en bomen.

 

Bent u op zoek naar een struik met rode takken? Dan vindt u in onze online tuinplantenwinkel ook gegarandeerd een mooie Cornus struik.

 

De Cornus kousa en de Cornus controversa zijn de bekendste boomvormen van de Kornoelje. Bij de Cornus kousa soorten zijn de bloemen en vruchten het opvallendst. Bij de Cornus controversa valt juist de etage-gewijze groei op. Een minder bekende, maar zeker niet te vergeten soort is de Cornus officinalis. Deze kleine boom bloeit in februari/maart met opvallende kleine gele bloemetjes op het nog kale hout.

 

De Cornus sanguinea of Rode Kornoelje 

De Cornus sanguinea groeit als een struik. Er zijn meerdere Cornus soorten die een struikvormige groeiwijze hebben. Denk hierbij aan de Cornus alba (met zijn knalrode, felgekleurde takken in de wintermaanden) en de cornus canadensis, die zelfs tot de vaste planten (bodembedekkers) behoort. Zowel de Cornus sanguinea, Cornus alba en Cornus canadensis worden aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl. Voor meer informatie over deze soorten, klikt u HIER.

 

Gele kornoelje of Cornus mas

Bij deze cornus soort is er nog wel eens verwarring. Er bestaat namelijk een cornus soort met gele twijgen. Dit is een bladverliezende struik of bladverliezende heester met gele gekleurde takken in de wintermaanden. De officiele naam hiervan is Cornus stolonifera 'Flaviramea'.

 

Op deze pagina gaat het over de Cornus mas. Deze soort staat bekend om zijn vroege bloei in het vroege voorjaar.

 

Alle Cornus soorten zijn geschikt voor de zowel de kleine als grotere tuin. Kies voor kornoelje als u houdt van de seizoenen. De meeste soorten geven zowel bloemen als vruchten en hebben daarnaast ook vaak een schitterende herfstkleur.

 

Kornoelje planten en verzorgen

Vrijwel elke soort staat graag wat zonniger en op een wat vruchtbare bodem. Zorg er altijd voor dat de kluit goed nat de grond in gaat met het aanplanten. Zo kan de boom ook weer beter water opnemen al u erna bij hitte water geeft. Snoei de Cornoelje alleen als echt nodig is, enkele soorten verdragen snoei beter als de andere. Bij de Cornus kousa soorten krijgen we vaak de vraag of de boom wel gezond is, de blaadjes hangen namelijk wat af. Schrik hier dus niet van!

 

Kornoelje kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Rode Kornoelje boom vindt u op Tuinplantenwinkel.nl. Niet alleen als Kornoelje boom maar ook als Cornus struik. Bij ieder product staat uitleg over de betreffende vorm en variant, zo kunt u rustig uw keuze maken. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd door ons zelf bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie op alle Cornussen.

 

Veelgestelde vragen over Kornoelje:

Wat is de mooiste kornoelje?

Antwoord: Veel mensen vinden de Cornus kousa soorten het mooiste. In verband met de witte schutbladeren die er uit zien als bloemen.

 

Hoe groot wordt een kornoelje?

Antwoord: Afhankelijk van het soort, standplaats en grondsoort zal een Kornoelje uitgroeien tot zijn uiteindelijke hoogte. Zie per product de specifieke informatie.

 

Is een kornoelje een boom?

Antwoord: Een Cornus is van oorsprong een struik, die door snoei uit kan groeien tot een boom.

 

Is kornoelje winterhard?

Antwoord: Ja, deze plant is winterhard.

 

Wat is de beste Cornus kousa?

Antwoord: Enkele mooie selecties zijn: 'Schmetterling' en 'China Girl'.

 

Kan Cornus kousa tegen droogte?

Antwoord: Deze plant houdt niet van droogte, zorg dus voor een vochtige bodem.

 

kornoelje struiken bloeien in het voorjaar met opvallende bloemen

 

Inspiratie Kornoelje:

De Japanse kornoelje bloeit met witte bloemen in juni

 

De Japanse kornoelje bloeit met zeer fraai gevormde bloemen in juni en is zeer aan te raden als solitair.

 

sommige kornoelje planten geven eetbare vruchten

 

Een aantal kornoelje geven eetbare vruchten die ook zeer geliefd zijn bij vogels.

 

de cornus controversa is een kornoelje met een etage gewijze groeivorm

 

De bloeiwijze bij de kornoelje kan flink verschillen. Er zijn soorten die in de winter geel bloeien. Soorten die bloeien met witte bloemschermen zoals op de foto en de aparte bloemvorm van de Cornus kousa.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.