U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Euonymus alatus | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over euonymus alatus

De Euonymus alatus heeft meerdere opvallende kenmerken wat hem een aanwinst in elke tuin maakt. Allereerst is er de opvallende omlijsting van de tak. Deze bijna gevleugelde sierlijsten vallen vooral in de wintermaanden heel goed op. Daarnaast heeft ook deze Euonymus alatus de zo kenmerkende vruchten. Deze blijven tot lang in de herfst aan de plant hangen. Over de herfst gesproken, in die periode trakteert hij ons op een zeer opvallende, knalrode herfstverkleuring van het blad. De bloesem van de Euonymus alatus daarentegen valt minder op.

Euonymus alatus planten

Deze struik kan uitgroeien tot een flinke plant. De uiteindelijke grootte zal ongeveer 200 cm hoog zijn. In de breedte groeit de Euonymus alatus net zo hard, dus op een flinke solitaire standplaats komt deze tuinplant het beste tot zijn recht. Ook in een grote border achter in de tuin of op bijvoorbeeld een boerenerf kan de Euonymus alatus prima een plekje krijgen. Mocht er niet zoveel ruimte zijn, dan is de Euonymus alatus 'Compactus' de oplossing. Zoals de naam al zegt, groeit deze variant een stuk compacter dan zijn soortgenoot. Daarmee kan hij op veel meer plaatsen een mooi plekje krijgen. Deze compacte variant van de Euonymus alatus kan zelfs in een flinke pot een mooie aanwinst op het terras of balkon zijn. 

Euonymus alatus snoeien en verzorgen

De vorm van de Euonymus alatus komt het beste tot zijn recht als hij niet gesnoeid hoeft te worden. Hij groeit uit tot heen halfronde brede struik met een mooie, vrij dichte takkenstructuur. Mocht er toch snoei nodig zijn, dan is lichte vormsnoei het beste. Knip jaarlijks kleine delen weg; begin hier al mee nog voordat de Euonymus alatus te groot wordt. Bij rigoureuze snoei bestaat de kans dat de vorm van de plant verloren gaat en dat zou jammer zijn.

 

Het blad van de euonymus alatus begint tijdens de zomer al te verkleuren

 

Inspiratie Euonymus alatus:

Euonymus alatus is een sierlijke struik die geschikt is voor elke tuin klein of groot

 

Al in de zomer begint het blad van de Euonymus alatus te verkleuren naar rode of karmijnroze kleuren. Het vormt het begin van een maandenlang kleurspektakel.

Niet alleen het blad van deze struik is prachtig om te zien, ook de apart gevormde twijgen zijn erg bijzonder om te zien

 

Bij de gewone Euonymus alatus vormen zich kurklijsten rondom te takken die de struik ook tijdens de winter een bijzondere uitstraling geven.

 

De herfstkleur van euonymus alatus is een echt spektakel en begint vaak al vanaf de tweede helft zomer

 

De apotheose van de verkleuring in het najaar is het moment waarop de gehele struik helderrood of karmijnroze is gekleurd. Zeker in combinatie met een laagstaande zon zorgt dit voor een vlammend effect. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.