Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over klimplanten met bloemen

Bloeiende klimplanten maken je tuin niet alleen groener, maar ook kleurrijker. Klimplanten met bloemen voegen van boven naar beneden kleur toe aan je tuin en zijn ideaal om muren, pergola's, hekken, en zelfs balkons te verfraaien.

 

Veel keus uit klimplanten met bloemen

Wij bieden een breed assortiment aan klimplanten met bloemen met elk hun unieke charme en schoonheid. Van de betoverende Blauwe regen, bekend om zijn rijke, neerhangende bloemtrossen, tot de geurige Toscaanse Jasmijn die je tuin vult met een zoete, bedwelmende geur. En laten we de veelzijdige Clematis niet vergeten, met haar uitgebreide palet aan kleuren en bloemvormen die bijna elk seizoen voor spectaculaire bloei zorgt.

 

Waarom kiezen voor bloeiende klimplanten?

Bloeiende klimplanten bieden niet alleen esthetische waarde; ze trekken ook bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Ze kunnen ook dienen als een natuurlijke scherm waarmee je een afgesloten en intieme buitenruimte creëert.

 

Tips voor de mooiste bloei

De meeste klimplanten met bloemen gedijen het best in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat je de specifieke lichtbehoeften van elke plant nakijkt. Regelmatig water geven is essentieel, vooral tijdens de warmere maanden. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Veel bloeiende klimplanten profiteren van snoeien om een gezonde groei en bloei te bevorderen. De snoeiwijze en -tijd kunnen variëren afhankelijk van de soort.

 

Begin jouw bloeiende tuinavontuur

Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, bloeiende klimplanten zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren door de veelzijdigheid en schoonheid van deze planten. Met de juiste verzorging en aandacht zullen ze je belonen met hun prachtige bloemen en geuren, seizoen na seizoen.

 

De mooiste bloeiende klimplanten

Welke klimplant met bloemen is de perfecte aanvulling voor uw tuin? Of u nu charme zoekt met klimrozen, lange bloei met clematis of iets onderhoudsvriendelijks zoals klimhortensia, in dit artikel vindt u de ideale match voor uw groene oase.

 

Klimplant toppers met bloemen

Toscaanse Jasmijn - Geurige keuze

 • Heerlijke vanilleachtige geur
 • Weerstaat temperaturen tot -15 graden Celsius
 • Heeft een warme muur nodig voor optimale groei

De Toscaanse Jasmijn, met zijn heerlijke vanilleachtige geur, is een prachtige toevoeging aan elke tuin.

 

Clematis – Veelzijdige klimplant

 • Grote variëteit aan bloeikleuren en -periodes
 • Groenblijvende of bladverliezende varianten
 • Vereist zorgvuldige snoei voor optimale bloei

De Clematis staat bekend om zijn veelzijdigheid, met vele variëteiten die in verschillende seizoenen bloeien. De zorgvuldige snoei die de plant nodig heeft, wordt ruimschoots gecompenseerd door de prachtige bloei.

 

Blauwe regen - Slingerplant

 • Weelderige bloei van lange trossen
 • Natuurlijke parasol over pergola’s
 • Heeft ondersteuning nodig om te groeien

Blauwe regen is een opvallende slingerplant die bekend staat om zijn weelderige bloei van lange trossen. Het kan fungeren als een natuurlijke parasol over pergola’s, wat een prachtig effect geeft in elke tuin.

 

Kamperfoelie - Vrolijke klimplant

 • Geurende, witte bloemen die bijen en vlinders aantrekken
 • Verkrijgbaar in zowel bladverliezende als wintergroene variëteiten
 • Bloeit van juni tot augustus

Kamperfoelie is een vrolijke klimplant die bijen, vlinders en vogels aantrekt met zijn geurende, witte bloemen. Zowel de bladverliezende als de wintergroene variëteiten van deze planten zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin.

 

Klimrozen - Klassiek

 • Zowel grootbloemig als kleinbloemig
 • Stevige takken, geur en uitbundige bloei
 • Zorgvuldige begeleiding om te groeien

Klimrozen zijn een klassieke keuze voor elke tuin, met hun prachtige bloemen, waaronder roze bloemen, en heerlijke geur. Ze zijn verkrijgbaar in zowel grootbloemige als kleinbloemige variëteiten, die elk hun eigen unieke charme hebben.

 

Klimhortensia - Zelfhechtend

 • Zelfhechtend en onderhoudsvriendelijk
 • Grote witte bloemschermen
 • Groeit langzaam

Klimhortensia is een makkelijk te verzorgen bloeiende klimplant die ideaal is voor tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsvriendelijke optie. Deze klimplant bloeit met grote witte bloemschermen tijdens de bloeiperiode, die een prachtig effect geven. Bovendien zijn er nog vele andere ideale planten, zoals de mooiste klimplanten en bloeiende klimplanten, die uw tuin kunnen verfraaien.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.