Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende bomen

Alhoewel we in België en Nederland voornamelijk loofbomen kennen zijn er ook enkele die in de winter het blad aanhouden. Wel zo fijn als u bijvoorbeeld ook in de winter wilt genieten van groen in de tuin. Met deze groenblijvende bomen kunt u echt accenten toevoegen die er ook in de winter toe doen. Er zijn zowel bomen met bladeren als naaldbomen die wintergroen zijn. Bekende wintergroene bomen zijn coniferen, sparren, dennen, laurieren en hulst.

 

Niet alle soorten van deze planten zijn geschikt als boom; veel soorten groeien als struik en zullen nooit een stam ontwikkelen. Kwekers lukt het echter steeds beter om geschikte exemplaren te kweken als boom.

 

Welke bomen zijn wintergroen?

Welke boom is het hele jaar groen?, Welke boom behoudt zijn blad en Welke bomen houden hun blad in de winter? Deze vragen horen wij dagelijks op ons bomen- en plantencentrum er word dus veel gezocht naar een groenblijvende boom. Het zijn zeer logische vragen, omdat iedereen natuurlijk zo lang mogelijk wil genieten van een groene tuin en liever niet tegen een kale boom aan wil kijken in de winter. Ook beschermt een groenblijvende boom tegen inkijk en zo heeft u het hele jaar door de privacy die u wenst. Daarom worden er ook vaak groenblijvende leibomen gebruikt om de buren het zicht in uw tuin te ontnemen.

 

Op Tuinplantenwinkel.nl bieden we verschillende groenblijvende bomen aan. Zowel als hoogstam, bolboom of leiboom en in verschillende hoogtes. Zo zit er zelfs een passende wintergroene boom bij voor een kleine tuin. De groenblijvende boom met de donkergroene bladeren is een prunus novita of prunus caucasica we hebben de mooiste groenblijvende bomen in ons assortiment zoals ook een quercus ilex dit is een groene boom met grijs achtig blad ook wel groenblijvende eik genoemd.

 

Groenblijvende boom planten

Veel bomen en planten beschermen zich tegen de kou door hun blad te laten vallen in de winter. Om die reden zijn er gewoon simpelweg minder bomen die wintergroen zijn. Van alle groenblijvende bomen zijn sparren en coniferen het meest winterhard in ons klimaat. Deze planten doorstaan zelfs de meest strenge vorst. Als u wintergroene bomen kopen gaat houd er dan rekening mee dat ze beste op een beschutte plek staan er is een breed assortiment die u ook met eigen ogen kunt zien op onze kwekerij en u kunt ons gewoon bezoeken zo is een groenblijvende boom kopen geen probleem. U krijgt persoonlijk advies over de plant en u kunt aangeven of hij in de volle zon staat of op vochtige grond zodat u een juiste keuze kunt maken.

 

We bieden ook enkel meerstammige bomen aan maar de bladhoudende bomen zij meestal op stam en niet meerstammig dat kan wel dan worden vaak de kruisende takken weg geknipt dat kan bij een groenblijvende boom gemakkelijk ook als de boom ouder word is snoeien geen probleem.

 

Let op dat in het uitgebreide assortiment van tuinplantenwinkel.nl u zeker een winterharde boom uit kunt zoeken maar plaatsen op een beschutte plek blijft belangrijk omdat je nooit uit kunt sluiten dat er schade optreed bij extreem winter weer

 

Wintergroene bomen met bladeren zijn over het algemeen iets gevoeliger voor de extreemste kou. Een laurier, glansmispel of bijvoorbeeld een steeneik kunt u om die reden het beste op een meer beschutte standplaats zetten. Voor een stadstuin zijn deze bomen beter geschikt dan voor een tuin in het buitengebied. In het buitengebied vriest het over het algemeen harder en heeft de wind meer vrij spel. Om de boom na het aanplanten te beschermen tegen deze harde wind, raden wij aan om een boompaal met boomband te gebruiken. Deze voegt u eenvoudig toe aan uw bestelling in onze webshop.

 

Zoals hierboven omschreven zijn de meest bekende bladhoudende bomen in de winter de Photinia fraseri ‘Red Robin'en de Laurier. Zowel de photinia als de Laurier zijn goed te snoeien en worden niet al te groot. Ideaal dus voor elke tuin. Van de laurier heeft Tuinplantenwinkel.nl diverse soorten in het assortiment zoals de Prunus laurocerasus ‘Novita', De Prunus laurocerasus ‘Etna' en de Portugese laurier als boom.

 

Wintergroene bomen online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wanneer we een greep uit de wintergroene bomen in onze webshop doen, vallen de Leyland Cipres, de Magnolia grandiflora en Photinia fraseri meteen op. Het zijn allemaal bomen op stam die het hele jaar zorgen voor groen in uw tuin. Doordat ze er in verschillende hoogtes zijn, is er altijd een variant die voor uw tuin geschikt is.

 

In de omschrijvingen op onze webshop staat de stamhoogte en standplaats duidelijk vermeldt en is er ook per boom een uitgebreide beschrijving te vinden. Door deze door te lezen, kiest u eenvoudig een passende groenblijvende boom uit. De Laurier is een boom die niet voor niks in heel veel tuinen terug te vinden is, omdat de bladeren ook in de winter groen blijven.

 

Al deze wintergroene bomen zijn jaarrond te koop en nog belangrijker: te planten. Dat kan omdat al onze bomen in pot worden geleverd. Uw bestelde bomen worden in heel Nederland en een groot gedeelte van België geleverd door onze gespecialiseerde bezorgdienst zodat schade aan de planten nagenoeg onmogelijk is.

 

Op alle wintergroene bomen krijgt u bij ons aangroeigarantie*. Kies nu de perfecte groenblijvende boom voor een kleine tuin uit in onze webshop en geniet snel van de privacy en schaduw die ze u geven.

 

*zie deze pagina voor meer informatie over onze aangroeigarantie

 

Albizia heeft bijzondere bloemen en samengesteld blad

 

Inspiratie Groenblijvende bomen:

De meeste groenblijvende bomen kunnen probleemloos worden gesnoeid, alleen dennen en sparren laten zich wat moeilijker klein houden

 

Een tuin met groenblijvende bomen ziet er het gehele jaar groen uit. De bomen zorgen het hele jaar door voor beschutting en privacy.

 

Groenblijvende bomen zorgen daarnaast ook voor privacy jaarrond omdat ze blad houden in de winter

 

Coniferen, dennen en sparren zijn goed winterharde groenblijvende planten voor onze tuinen. Dennen en sparren worden de laatste jaren weer meer populair. 

 

groenblijvende bomen geven het hele jaar door kleur aan de tuin en zijn jaarrond te planten

 

België en Nederland zijn beide van nature niet rijk aan groenblijvende bomen. Veel groenblijvende bomen die hier nu worden toegepast komen uit het Mediterrane gebied en geven de tuin een meer tropische uitstraling zoals deze Magnolia grandiflora. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.