Menu
Geen producten gevonden

» »

Groenblijvende bomen

Groenblijvende bomen
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over groenblijvende bomen

Alhoewel we in België en Nederland voornamelijk loofbomen kennen zijn er ook enkele die in de winter het blad aanhouden. Wel zo fijn als u bijvoorbeeld ook in de winter wilt genieten van groen in de tuin. Met deze groenblijvende bomen kunt u echt accenten toevoegen die er ook in de winter toe doen. Er zijn zowel blad als naaldplanten die wintergroen zijn. Bekende wintergroene bomen zijn coniferen, sparren, dennen, laurieren en hulst. Niet alle soorten van deze planten zijn geschikt als boom; veel soorten groeien als struik en zullen nooit een stam ontwikkelen. Kwekers lukt het echter steeds beter om geschikte exemplaren te kweken als boom.

Groenblijvende bomen planten

Veel bomen en planten beschermen zich tegen de kou door hun blad af te laten vallen in de winter. Om die reden zijn er gewoon simpelweg minder bomen die wintergroen zijn. Van alle groenblijvende bomen zijn sparren en coniferen het meest winterhard in ons klimaat. Deze planten doorstaan zelfs de meest strenge vorst. Wintergroene bomen met bladeren zijn over het algemeen iets gevoeliger voor de extreemste kou. Een laurier, glansmispel of bijvoorbeeld een steeneik kunt u om die reden het beste op een iets beschutte standplaats zetten. Voor een stadstuin zijn deze bomen beter geschikt dan voor een tuin in het buitengebied. In het buitengebied vriest het over het algemeen harder en heeft de wind meer vrij spel.

Meest bekende groenblijvende bomen met blad zijn de Photinia fraseri ‘Red Robin’ en de laurier. Zowel de photinia als de laurier zijn goed te snoeien en worden niet al te groot. Ideaal dus voor elke tuin. Van de laurier heeft Tuinplantenwinkel diverse soorten in haar assortiment zoals de Prunus laurocerasus ‘Novita’, De Prunus laurocerasus ‘Etna’ en de Portugese laurier als boom.

Wintergroene bomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Al deze bomen zijn jaarrond te koop en nog belangrijker: te planten. Dat kan omdat al onze bomen in pot worden geleverd. Uw bestelde bomen worden geleverd door onze gespecialiseerde bezorgdienst zodat schade aan de planten onmogelijk is. Op alle wintergroene bomen krijgt u bij ons natuurlijk aangroeigarantie*.

*zie deze pagina voor meer informatie over onze aangroeigarantie

Groenblijvende bomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.