U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Magnolia grandiflora 'Little Gem' - op stam | Beverboom | Tuinplantenwinkel.nl

Magnolia grandiflora 'Little Gem' - op stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen/bruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Winterhardheid: Goed winterhard (beschutte standplaats)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 35 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/80 cm
Geleverde stam hoogte: 110/120 cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora 'Little Gem' - op stam of Zuidelijke magnolia of Beverboom - Informatie:

Met deze wintergroene magnolia voegt u een Mediterraan tintje toe aan de tuin. Anders dan de bekend bladverliezende magnolia bomen bloeit deze niet in het voorjaar, maar in de zomer. Magnolia grandiflora 'Little Gem' is een compact groeiende vorm de Magnolia grandiflora. Het blad is net als bij de soort donkergroen aan de bovenzijde. De onderzijde van het blad is bekleed met een viltige bruine dons. Het blad is alleen wat kleiner dan bij de soort.

 

In de zomermaanden verschijnen in de toppen roomwitte bloemen die heerlijk geuren. De bloemen mogen dan iets kleiner zijn dan bij de soort, maar deze zijn nog steeds imposant. De bloei is minder uitbundig dan je bij een magnolia zou verwachten. De bloemen openen zich namelijk niet allemaal tegelijk, maar komen een voor een uit de knop.

 

Standplaats:

De Magnolia grandiflora 'Little Gem' is op zich goed winterhard, maar verlangt wel een wat beschutte standplaats die de boom beschermd tegen een koude oostenwind mocht het streng vriezen. Bij een strenge winter kan het blad namelijk iets beschadigen. De boom staat daarnaast het liefst in de zon op een goed doorlatende grond.

 

Snoei en onderhoud:

Deze wintergroene boom groeit niet erg snel, waardoor jaarlijkse snoei niet nodig is. Mocht er een keer wel vormsnoei nodig zijn dan wordt dit goed verdragen. Het beste tijdstip van snoeien is het late voorjaar / vroege zomer. Zorg er verder voor dat de Magnolia grandiflora tijdens strenge vorst beschermd wordt tegen de kou en uitdrogende oostenwind.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Magnolia grandiflora 'Little Gem' - op stam | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.