Magnolia grandiflora 060/080

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Beverboom
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Roomwit
Bladkleur: Groen/bruin
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Magnolia grandiflora of Beverboom - Informatie:
Deze Magnolia grandiflora is een wat onbekendere soort die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten maar vaker wordt geassocieerd met het gebied rond de Middellandse zee. Meest opmerkelijk is dat het blad van deze magnolia-soort wintergroen is. Daarbij is de boom redelijk goed bestand tegen de vorst,  waardoor ze in België en Nederland goed toepasbaar zijn. De Beverboom is zeker ook een aanrader voor de patiotuin. Deze boomsoort bloeit niet in het voorjaar zoals de meeste soortgenoten maar in de zomer. Dan verschijnen grote roomwitte bloemen, die bovendien heerlijk geuren.

 

Standplaats: 

Geef deze tuinplant een lichte, zonnige standplaats eventueel in de halfschaduw. Elke lichtzure, goed doorlaatbare tuingrond is geschikt; strooi dan ook af en toe wat turf rond de voet van de plant.

 

Snoei en onderhoud:

Deze groenblijvende magnolia is onderhoudsarm, behoeft weinig snoei, is redelijk winterhard en luchtverontreiniging tolerant. Snoei verdraagt deze plant ook prima. Snoei hem dan in het vroege voorjaar of de zomer in het gewenste model. Vaak wordt deze plant kegelvormig gesnoeid of men laat hem uitgroeien tot een boomvorm. De uiteindelijke grootte is dus zelf te bepalen en ligt in ons klimaat vaak tussen de 2 en 5 meter.De Magnolia grandiflora 060/080 | Beverboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.