Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over rode kornoelje

De Rode kornoelje die op Tuinplantenwinkel.nl aangeboden wordt, is de Cornus sanguinea 'Midwinter Fire'. Het opvallendste kenmerk van deze soort, is de kleur van de twijgen in de wintermaanden. Deze is fel oranje/rood. Er zijn meerdere soorten Kornoelje met opvallend rood gekleurde twijgen in de winter. Officieel zijn dit geen Rode kornoeljes, maar omdat ze meestal wel op deze naam gezocht worden, hebben we ze wel in deze categorie gezet. Het zijn varianten van de Cornus alba.

Rode Kornoelje snoeien en verzorgen

Het mooiste is de Rode kornoelje in de wintermaanden met zijn fel gekleurde twijgen. Snoei deze tuinplant daarom in het vroege voorjaar terug, zodat u zo lang mogelijk van deze kleurenpracht kunt genieten. Knip hem terug tot op zo'n 20 a 30 cm boven de grond. Hij zal dan hetzelfde jaar weer nieuwe scheuten aanmaken. Als de Rode kornoelje hoger mag worden, dan hoeft hij niet elk jaar helemaal terug gesnoeid te worden. Knip gerust een twijg van de Rode kornoelje voor gebruik in een vaas bij een herfst- of winterboeket.

Rode Kornoelje planten

De Kornoeljes worden over het algemeen altijd wel 1 meter hoog. Daardoor komen ze het beste tot hun recht, wat meer achterin de grotere border. Zorg voor een royaal plantgat en zorg er ook voor dat de bodem van het plantgat uit losgemaakte grond bestaat. In de losse grond kunnen de wortels van de Rode kornoelje makkelijk groeien en kan eventueel teveel aan water makkelijk de grond in trekken. Tijdens het aanplanten, kan eventueel aanplantgrond gebruikt worden. Deze grond zorgt ervoor dat de wortels van de tuinplant een goede start maken. 

Rode kornoelje

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.