» Cornus alba 'Elegantissima' - XL

Cornus alba 'Elegantissima' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Witte kornoelje
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 100/125 cm

Cornus alba 'Elegantissima' of Witte kornoelje XL-serie - Informatie
Een grote struik die vooral geliefd is om zijn witbonte blad en rode twijgen. De Cornus alba 'Elegantissima' vraagt wat meer ruimte omdat hij tot wel 2,5 meter groot kan worden. Het hele jaar is deze heester decoratief. In mei bloeit de struik met geelwitte, onopvallende bloemen, in de zomer kunnen er witte bessen ontstaan. Als het blad gevallen is in de herfst dan blijven de roodpaarse takken deze tuinplant sieren, ook in de winter.

 

Onderhoud en snoei:

Aan de bodem en de standplaats stelt deze tuinplant geen eisen; elke tuingrond is geschikt. Er is ook weinig onderhoud aan. Om de vorm in toom te houden, is een flinke snoei van de struik in het voorjaar aan te bevelen. Dan kunt u de hoogte beperkt houden tot ongeveer 1,5 meter. Snoei niet te veel. Vindt u de gekleurde takken mooi, snoei dan elk voorjaar de struik terug op een paar ogen boven de grond. De nieuwe takken zullen een mooie kleur hebben in de winter. Ben je meer een liefhebber van bloemen en bessen dan laat je een deel (bijvoorbeeld tweederde) van de takken staan en snoei de rest om de ontwikkeling van nieuwe, gekleurde takken te bevorderen. De leveringshoogte van de XL bedraagt 100 tot 125 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Cornus alba 'Elegantissima' - XL | Witte kornoelje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.