Informatie over ilex crenata

Met het kleine blad lijkt deze plant in de verste verte niet op de gewone hulst. Deze wintergroene struik heeft vrij klein, bijna gaafrandig blad dat het meeste weg heeft van de buxus. Het is ook aan de buxus te danken dat de populariteit van de Ilex crenata de laatste jaren een vlucht neemt. Of beter gezegd, de plagen waaronder de buxus te leiden heeft. De ongevoeligheid voor zowel de buxusmot als de buxusschimmel (cylindrocladum) maken de Ilex crenata tot een goede buxus vervanger. Bent u op zoek naar een goede vervanger van uw buxus? Kies dan voor de Ilex crenata.

 

Van Ilex crenata zijn verschillende cultivars verkrijgbaar die allen goed te snoeien zijn. Meest gebruikte alternatieven voor de buxushaag zijn de Ilex crenata ‘Dark Green’en ‘Green Hedge’. Voor het complete assortiment kunt u onze pagina met alle Japanse hulst bekijken. Mocht u nog vragen hebben over het aanschaffen van een Japanse hulst, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuzes.

 

De Ilex crenata kan maar liefst 3 tot 5 meter hoog worden met een stamdiameter van maximaal 20 centimeter. De bladeren van de Ilex crenata zijn te typeren als staand, glimmend en donkergroen. De bladranden van de Ilex crenata zijn gegolfd en bevatten soms stekels. De lengte en breedte van de bladeren kunnen verschillen. De lengte varieert tussen de 10 tot 30 millimeter en de breedte varieert van 10 tot 17 millimeter.

 

De geschiedenis van de Japanse hulst

De Japanse hulst is een prachtige groenblijvende struik die behoort tot de Ilex sectie Paltoria. De oorsprong van deze struik ligt in China, Japan, Korea en Taiwan. Door de opkomst van de schimmel genaamd Cylindrocladium buxicola is de Japanse hulst sinds 2005 de perfecte vervanging voor de Buxus. Zo zijn op Paleis het Loo alle buxus vervangen door de Japanse hulst.

 

Ilex crenata planten en snoeien

De Japanse hulst, zoals de plant in het Nederlands wordt genoemd, stelt wat andere eisen aan de bodem dan de buxus. Ilex houdt van een vrij zure (kalkarme) voedingsbodem terwijl de buxus ook goed gedijt op kalkrijke gronden. Bij het aanplanten van de Japanse hulst raden we daarom aan om tuinturf te gebruiken. Deze kunt u het beste vermengen met de aarde in het plantgat. Maak voordat u het plantgat graaft, de aarde daarnaast goed los.

 

Dompel de kluit met of zonder pot voor het planten van de Japanse Hulst in een emmer met water. Zet de Ilex vervolgens in het plantgat en vul deze aan met de omliggende aarde en tuinturf. Druk de plant stevig aan. Door bij de voet van de plant elk jaar tuinturf te strooien zorgt u voor een goede groei van deze haagplant.

Meer informatie

Als we kijken naar de Japanse hulst zijn hier een aantal richtlijnen voor die zeker meegenomen moeten worden als u besluit deze prachtige struik aan te schaffen. Hierdoor zorgt u voor een optimale levensduur van uw Japanse hulst.

Ten eerste is het goed om te benoemen dat de Japanse hulst een buiten struik is. Hierdoor is het aan te raden om de plant het gehele jaar buiten te laten staan. De struik heeft namelijk veel zonlicht nodig, echter is het advies wel om een halfschaduw plek op te zoeken.

 

Ten tweede is het aan te raden om de Japanse hulst nooit helemaal uit te laten drogen. Begint de grond droog aan te voelen? Dan is het tijd om de struik water te geven.

 

Ten derde is verpotten ook een onderdeel van het onderhoud van deze struik. Verpot en snoei de wortels iedere twee jaar bij voorkeur in de lente. Hierbij is het goed om voor een grondmengeling te kiezen die geschikt is voor de Japanse hulst. Wil jij de struik vermeerderen? Dan is dat zeker mogelijk! U kunt de Japanse hulst namelijk stekken.

 

Tot slot is er een mogelijkheid dat er ongediertes en ziektes optreden bij de Japanse hulst. Hierbij valt te denken aan spintmijten, wijnstok evers en mineervliegen. Merk jij dat deze ongediertes zich op de Japanse hulst bevinden? Behandel deze dan direct met specifieke insecticiden en voorkom dat uw prachtige struik wordt aangetast door ongedierte.

 

Ilex crenata kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u een groot aanbod Japanse hulst in diverse soorten en maatvoeringen. Op de pagina van de gewenste plant vindt u ons advies voor het te gebruiken aantal per strekkende meter haag. U kunt de planten natuurlijk ook als solitair planten. Uw bestelde hulst planten worden binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze gespecialiseerde bezorgdienst. Wij geven aangroei garantie op alle planten bomen. Heeft u nog aanvullende vragen die specifiek gaan over de Japanse hulst? Of heeft u nog andere tuinplant gerelateerde vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Onze specialisten staan u graag te woord bij het maken van de juiste beslissingen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.