Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over longkruid

Longkruid is een laagblijvende vaste plant die bij voorkeur op een plek in de schaduw of halfschaduw staat. Vermijd in ieder geval dat de tuinplant te lang in de hete middagzon komt te staan. Longkruid bloeit al in het vroege voorjaar uitbundig. Het is een van de eerst bloeiende vaste planten. Het blad van Longkruid, heeft witte stippen / blaasjes. Deze lijken wel wat op de longblaasjes, vandaar ook de Nederlandse naam Longkruid. Ook de Latijnse naam Pulmonaria is afgeleid van de long (Pulmo). 

Longkruid planten

Zoals hierboven al vermeld, groeit Longkruid bij voorkeur op een schaduwrijke plek. Let op dat de grond wel vochtig is, op een droge bodem, kwijnt deze plant weg. Deze plant is dus niet geschikt voor aanplant onder een boom met een dicht bladerdek. Onder de kroon is de grond doorgaans te droog voor Longkruid. Wordt hij aangeplant op de juiste plek, dan is het een zeer waardevolle aanvulling voor de tuin. 

Longkruid snoeien en verzorgen

Longkruid is een bladverliezende vaste plant. Dit blad verwelkt en laat zo goed als los van de plant. Het kan in de wintermaanden weggehaald worden, maar dit is niet noodzakelijk. Eventueel kan Longkruid in de wintermaanden een keer gescheurd worden. Daarnaast kan Longkruid last krijgen van meeldauw. Dit is niet te voorkomen en ook niet erg voor de plant. Het ziet er alleen niet zo fraai uit. Het beste kan het aangetaste blad weggeknipt worden. Geef tegelijkertijd een keer organische mest (bijvoorbeeld Culterra of koemestkorrel). Het Longkruid zal binnen korte tijd weer fris nieuw blad aanmaken dat vrij is van meeldauw. Geef tijdens lange droge en warme periodes voldoende extra water.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.