Informatie over laurierhaag

Een groenblijvende haag én een mooie plant? Met de laurierkers (Prunus laurocerasus) kunt u werkelijk alle kanten op. De laurierkers is beter bekend onder de naam laurier. De laurier behoort tot dezelfde familie als de kersenbomen. Dit is te merken als de laurier in volwassen vorm bessen draagt. In de haagvorm komen deze laurieren echter nauwelijks tot bloei en dus ook geen bessen toe. Wil jij ook een mooie laurierhaag?
 

Prunus laurocerasus voor een groenblijvende haag

Er zijn verschillende soorten laurier. De soort bepaald ook het uiterlijk van de laurierhaag. De snelst groeiende variëteit is de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'. Deze haagplant zorgt binnen enkele jaren voor een hoge groenblijvende haag. De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ heeft de groeisnelheid van de ‘Rotundifolia’ maar heeft langwerpig en dieper groen blad. Ook groeit deze vorm iets stijver omhoog.

 

 De Portugese Laurier of Prunus lusitanica heeft kleinere bladeren en dus een fijnere structuur. Deze tuinplant leent zich goed voor gebruik in zowel een haag als solitair. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is de meest bekende. Deze Portugese laurier haag geeft uw tuin een mediterrane uitstraling en is prachtig als groen blijvende heg. Een andere vorm, de Prunus lusitanica ‘Brenelia’ is een selectie uit de ‘Angustifolia’ met iets gekromde bladeren en een extra rode stengel in de wintermaanden. 

Een laurierhaag snoeien?

Bij het snoeien van een laurierhaag is een scherpe heggenschaar belangrijk. Een laurierhaag ziet er het mooiste uit als hij van begin tot eind in een strakke lijn gesnoeid is. U bereikt het fraaiste resultaat door de haag te scheren. Bij het scheren van een laurier worden echter wel de leerachtige bladeren doormidden geknipt waardoor de randen soms bruin worden. De laurierhaag zal zich wel snel herstellen van deze knipbeurt doordat er weer frisse nieuwe bladeren aangroeien.

Wanneer u het doorsnijden van het blad van de laurier wilt voorkomen, is het knippen met een snoeischaar een goed alternatief. Het resultaat zal iets minder egaal zijn, maar de bladeren blijven wel intact.  

 

De beste tijd om een laurierhaag te snoeien is juni of juli en het liefst op een bewolkte en koele dag, zodat dit geen schade aan de bladeren geeft. Door de laurierhaag aan het einde van de zomer nog een keer te snoeien, blijft hij helemaal mooi in model. Wanneer de haag te breed of te hoog dreigt te worden, kunt u hem terug knippen tot op het hout. De heg zal er dan even iets minder mooi uitzien, maar uiteindelijk groeit hij gewoon weer aan tot een mooie groenblijvende haag.

Een Portugese laurier snoeien gaat in grote lijnen op dezelfde manier al zijn de bladeren wat kleiner waardoor ze minder snel schade op zullen lopen tijdens een snoeibeurt.

 

Laurierhaag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u ook een groenblijvende haag? Laurier voor een haag is het hele jaar verkrijgbaar in pot en in de periode van medio oktober tot medio april ook uit de volle grond met een kluit. Een laurierhaag uit pot kunt u het hele jaar door planten. Planten met een kluit zijn te planten tijdens verkoopperiode tussen medio oktober en medio april. De exacte beschikbaarheid van deze planten is afhankelijk van het weer en vindt u terug bij de producten.

 

Ons advies voor het aantal planten per strekkende meter haag vindt u op de productpagina’s terug. Komt u er niet uit? Geen probleem. Wij geven graag advies over de laurierhaag om tot het mooiste resultaat voor uw tuin te komen. Zo ziet u maar: Het online bestellen van een laurierhaag is erg eenvoudig.

 

Wat het kopen van een laurierhaag op Tuinplantenwinkel.nl helemaal eenvoudig maakt, is dat we elke laurier bij u thuis komen bezorgen. Ook de aanplantgrond die u nodig heeft om de haag op de juiste manier aan te planten, kunt u online bestellen. Zo hoeft u alleen nog maar een plek in uw tuin uit te zoeken waar de laurierhaag het best tot zijn recht komt.

 

Laurierkers geeft een dichte, jaarrond groene haag

 

Inspiratie Laurierhaag:

Laurierkers als lage haag toegepast in de tuin

 

Een laurierhaag kunt u laaghouden door hem tijdig te snoeien.

 

In deze tuin is de laurierkers als hoge toegepast om het pad van de tuin af te schermen

 

Met een hoge Laurierhaag creëert u in de zomer en winter een groene tuinafscheiding. 

 

Laurierkers is een groenblijvend haag die jaarrond verkrijgbaar zijn in pot

 

Laurier kunt u het gehele jaar door planten doordat de plant verkrijgbaar is in pot. In het najaar zijn Laurierplanten ook verkrijgbaar als kluitplant. 

 

Video's over Laurierhaag:

 

 

 

Laurierhaag: Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

 

 

 

Voor het aanplanten van een Laurierhaag kunt u het beste aanplantgrond gebruiken. 

 

 

 

Laurierhaag geeft een mooi contrast tegenover de gekleurde bloem van de Hortensia 'Little Lime'.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.