Informatie over laurierhaag

Jaarrond groen én een mooie haagplant? Met de laurierkers kunt u werkelijk alle kanten op. De laurierkers is beter bekend onder de naam laurier. De laurier behoort tot dezelfde familie als de kersenbomen. Dit is te merken als de laurier in volwassen vorm bessen draagt. In de haagvorm komen deze laurieren echter nauwelijks tot bloei en dus ook geen bessen toe. Wil jij ook een mooie laurierhaag?
 

Welke soorten worden gebruikt voor een laurierhaag?

Er zijn verschillende soorten laurier. De soort bepaald ook het uiterlijk van de laurierhaag. De snelst groeiende variëteit is de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'. Deze haagplant zorgt binnen enkele jaren voor een hoge groenblijvende haag. De Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ heeft de groeisnelheid van de ‘Rotundifolia’ maar heeft langwerpig en dieper groen blad. Ook groeit deze vorm iets stijver omhoog.

 

De Portugese laurierkers of Prunus lusitanica heeft kleinere bladeren en dus een fijnere structuur. Deze tuinplant leent zich goed voor gebruik in zowel een haag als solitair. De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is de meest gebruikte soort. Een andere vorm, de Prunus lusitanica ‘Brenelia’ is een selectie uit de ‘Angustifolia’ met iets gekromde bladeren en een extra rode stengel in de wintermaanden. Lees in dit blog alles over de laurier als haagplant.
 

Laurierhaag kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Laurierplanten zijn jaarrond verkrijgbaar in pot, en in de periode van medio oktober tot medio april ook uit de volle grond met een kluit. Laurieren uit pot kunt u het hele jaar door planten. Planten met een kluit zijn te planten tijdens verkoopperiode tussen medio oktober en medio april. De exacte beschikbaarheid van deze planten is afhankelijk van het weer en vindt u terug bij de producten. Ons advies voor het aantal planten per strekkende meter haag vindt u op de productpagina’s terug. Komt u er niet aan uit? Geen probleem. Onze plantenadviseurs zitten klaar om uw vraag te beantwoorden over de laurierhaag. Zo ziet u maar: online laurierplanten bestellen is erg eenvoudig.

 

Laurierkers geeft een dichte, jaarrond groene haag

 

Inspiratie Laurierhaag:

Laurierkers als lage haag toegepast in de tuin

 

Inspiratievoorbeeld Laurierhaag

In deze tuin is de laurierkers als hoge toegepast om het pad van de tuin af te schermen

 

Inspiratievoorbeeld Laurierhaag

 

Laurierkers is een groenblijvend haag die jaarrond verkrijgbaar zijn in pot

 

Inspiratievoorbeeld Laurierhaag

 

Video's over Laurierhaag:

 

 

Inspiratievideo Laurierhaag 

 

 

Inspiratievideo Laurierhaag

 

 

Inspiratievideo Laurierhaag 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.