Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over japanse hulst

Bent u op zoek naar een alternatief voor de Buxus? Dan is de Japanse hulst een vaak toegepaste soort, maar er is meer keuze. Klik HIER om op de pagina met alle Buxusvervangers uit te komen.

 

Japanse hulst lijkt totaal niet op de gewone hulst. De enige gelijkenis is zo ongeveer dat ze beide wintergroen zijn. Japanse hulst heeft klein, bijna gaafrandig blad dat het meeste weg heeft van de buxus. Vandaar ook dat deze tuinplant regelmatig wordt toegepast als Buxusvervanger. De Japanse hulst is ongevoelig voor de buxusmot en de buxusschimmel (cylindrocladum).Ook als sierheester is de Japanse hulst een aanwinst in de tuin. Er zijn verschillende cultivars verkrijgbaar die allen goed te snoeien zijn, maar u kunt ze ook laten uitgroeien tot een minder strakke wintergroene struik. 

Geschiedenis van de Japanse hulst

De Japanse hulst is een prachtige groenblijvende struik die behoort tot de Ilex sectie Paltoria. De oorsprong van deze struik ligt in China, Japan, Korea en Taiwan. Door de opkomst van de schimmel genaamd Cylindrocladium buxicola is de Japanse hulst sinds 2005 de perfecte vervanging voor de Buxus. Zo zijn op Paleis het Loo alle buxus vervangen door de Japanse hulst.

Japanse hulst planten

Japanse hulst houdt van een vrij zure (kalkarme) voedingsbodem. Bij het aanplanten van de Japanse hulst raden we daarom aan om tuinturf te gebruiken. Deze kunt u het beste vermengen met de aarde in het plantgat. Maak een voldoende groot plantgat, zodat ook de grond rondom het plantgat goed los gemaakt is. Daardoor kunnen de wortels van de Japanse hulst een goede start maken.

Japanse hulst snoeien en verzorgen

Mocht de Japanse hulst zijn aangeplant als haag, dan dient deze elk jaar een keer in vorm gesnoeid te worden. Zo blijft de strakke haagvorm behouden. Ditzelfde geldt voor de bolvormen en kegelvormen. Als de Japanse hulst als solitiair of in kleine groepen is aangeplant, dan is een jaarlijkse snoei niet nodig. Pas alleen lichte vormsnoei toe indien dit nodig is. Daarnaast is het belangrijk dat de Japanse hulst tijdens warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. In de eerste jaren na aanplant van vooral de kleinste maat planten is dit extra belangrijk. Het kluitje is dan nog zo klein dat hij alleen in de bovenste laag van de grond zit. Deze bovenste laag kan snel kan uitdrogen. 

 

gele japanse hulst snoeien in haag

 

Inspiratie Japanse hulst:

De Latijnse  naam voor Japanse hulst is ilex creanata

 

Japanse hulst is erg geschikt om in een vorm te snoeien zoals een bol of haag.

 

zorg in droge periodes voor voldoende water bij de japanse hulst

 

De gele bladige Japanse hulst is de Ilex crenata 'Golden Gem'.

 

Japanse hulst is een goede vervanger voor de buxus

 

De Ilex crenata is een geschikt alternatief voor de buxus.

 

Japanse hulst

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.