Ilex crenata 'Green Hedge' - in pot

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse hulst
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Advies aantal per strekkende meter: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde potmaat: Keuze afhankelijk
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Ilex crenata 'Green Hedge' in pot of Japanse hulst in pot - Informatie:

Op het eerste gezicht denk je bij deze te plant te maken te hebben met een buxus(variant). Niets is echter minder waar. De 'Green Hedge' behoort tot de Ilex crenata of Japanse hulst. Deze stekelloze hulst kenmerkt zich met kleine ovaalronde blaadjes. Dit type heeft extra frisgroene toppen en behoort tot de meest frisgroene variëteiten. Het blad blijft in de winter netjes aan de plant zitten; de plant is dus wintergroen.

Omdat de plant zoveel van Buxus weg heeft is het ook een prima buxusvervanger die geen last heeft van de buxusschimmel en van de buxusmot.

In de lente en vroege zomer bloeit de Ilex 'Green Hedge' met onopvallende groen-witte bloemen die tussen de bladeren verscholen zitten. In de zomer en het najaar vormen zich soms kleine besjes. Deze kleuren zwart af in de herfst en zijn geliefd bij vogels.

 

Standplaats

De Japanse hulst staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw, maar kan ook prima groeien op een plek in de schaduw mits de plant voldoende licht krijgt. De bodem moet goed doorlatend zijn, maar moet wel voldoende vochthoudend vermogen hebben. Zeker in de jonge jaren na aanplant is de plant soms gevoelig voor verdroging bij aanhoudend droog weer. Geeft dus voldoende water tijdens de eerste groeiseizoen na aanplant.

 

Advies aantal per strekkende meter:

 

Maatvoering (in cm.) Aantal per strekkende meter (enkele rij) Aantal per strekkende meter (dubbele rij) Potmaat
20/30 5-6 planten 9-11 planten Ø 17 cm
30/40 5 planten 9 planten Ø 17/19 cm

U kunt de gewenste maatvoering selecteren en vervolgens het aantal bepalen. Dit aantal kunt u eventueel nog wijzigen in uw winkelmand.

Let op!
De pot is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte van de plant!

 

Snoei en Onderhoud:

Snoeien van deze tuinplant kan het hele jaar door. Als haag snoeit u de Ilex crenata 'Green Hedge' het beste rond eind juni of begin juli. Daarna snoeit u de haag nog een tweede maal aan het einde van de zomer of begin van de herfst. In theorie kunt u de plant ook tijdens de winter. Dit doet u het liefst wel wanneer het niet vriest.

Indien het blad van de plant een gelere kleur krijgt en de groei niet optimaal lijkt, is het verstandig om wat extra voeding te geven in de vorm van een organische meststof. Deze kunt u ook via Tuinplantenwinkel.nl bestellen.

Green Hedge is erg sterk en heeft verder geen last van ziektes en plagen. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken.De Ilex crenata 'Green Hedge' - in pot | Japanse hulst koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.