Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hosta

Van alle bladplanten is de hosta of hartlelie misschien wel het meest geliefd. De bladeren vormen de voornaamste reden om voor deze tuinplant te kiezen. Er zijn soorten met groen blad zoals de Hosta ‘Snowflakes’. Ook zijn er planten met blauwgroen blad zoals de Hosta ‘Halcyon’ of bont twee-kleurig blad zoals de Hosta ‘Francee’. In de zomer bloeien de meeste soorten met lichtlila of witte bloemen.

De herkomst van de Hosta

De Hosta komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten. Voornamelijk in Japan en Korea zijn de planten inheems, alhoewel enkele soorten hun oorsprong in China vinden. De bossen waar de oorspronkelijke hosta planten voorkomen, zijn schaduwrijk en vochtig. Dit verklaart dan ook de verzorgingstips die voor deze planten gelden.  Aan het eind van de achttiende eeuw werden de eerste Hosta’s in Europa geïntroduceerd. Door veelvuldig kruisen en veredelen zijn er inmiddels duizenden varianten ontstaan.

De bloei van de plant

De meeste mensen kiezen voor Hosta’s in hun tuin vanwege de diversiteit in de vormen en kleuren van hun bladeren. In het voorjaar schiet de hosta vanuit de grond omhoog met nieuwe bladeren. Hosta’s bloeien enkele weken per jaar en doen dit in de lente, maar voornamelijk in de zomer. In juni en juli weten deze hosta bladplanten elke tuin dus nog meer te sieren. Aan de lange stengels van de meeste soorten bloeien dan lichtlila of witte bloemen. Meer dan driekwart van de hartlelies bloeit lila. In de herfst en winter sterft het blad bovengronds af. De plant is winterhard.

Verzorging van de Hosta

Het beste groeit de hartlelie in halfschaduw of schaduw. Soorten met een steviger blad zoals de ‘Halcyon’ kunnen ook in de zon staan, mits op een voldoende vochtige grond. Des te geler de kleur van de bladeren, of des te meer geel er in het blad zit, des te beter kan de plant de zon verdragen. Wat alle Hosta’s met elkaar gemeen hebben is dat ze het beste gedijen in voldoende vochtige, maar goed doorlatende grond. Van wind en tocht houden ze niet. Geeft u de Hosta’s regelmatig water (onder hun bladeren) en voorziet u ze in het voorjaar en in de zomer van wat extra voeding.

Hartlelies en slakken

Hartlelies of Hosta’s zijn sterke planten die weinig aandacht van u nodig hebben. Het enige nadeel is dat niet alleen u, maar ook slakken gek op de planten zijn. Slakken vertoeven net als de meeste soorten van deze plant in vocht en schaduw en moeten dan ook worden bestreden om in de loop van het seizoen gaten in de bladeren te voorkomen. Gelukkig bestaan hier makkelijke trucjes voor, zoals het bestrooien van de bodem met koffiedik of eierschalen. 

Hosta kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In onze webwinkel vindt u een divers assortiment hostaplanten. Deze kunt u gemakkelijk online kopen. Bestelde hostaplanten worden met zorg voor u verzameld en verpakt. De hosta's worden vervolgens binnen de aangegeven levertijd bij u thuisbezorgd. Bij Tuinplantenwinkel geven we aangroeigarantie op al onze planten en bomen. Zo koopt u vertrouwd online de meest prachtige tuinplanten.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.