» Hosta tardiana 'Halcyon'

Hosta tardiana 'Halcyon'

Product informatie

Nederlandse naam: Hartlelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Lichtpaars
Bladkleur: Blauw/groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 25 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Hosta tardiana 'Halcyon' of Hartlelie - Informatie:

Hosta tardiana 'Halcyon' is een vaste tuinplant met prachtige, blauwgroene, decoratieve bladeren, die iets kleiner zijn dan bij andere hosta's. De bladeren zij hartvormig en gerimpeld. Tijdens de bloei vormen zich bladloze stelen waaraan klokvormige, lichtpaarse bloemen verschijnen. Hartlelie loopt wat later in het voorjaar uit.

 

Standplaats:

Geef deze tuinplant de ruimte. Hartlelie is geschikt als borderplant en als vulling voor een plantenvak, maar ook als kuipplant voor het terras of balkon is het een aanrader. Geef Hosta tardiana ‘Halcyon’ een schaduwrijke of zo nodig een schaars zonnige standplaats. Elke licht voedzame, vochthoudende bodem is geschikt.

 

Snoei en onderhoud:

In de winter sterft de tuinplant boven de grond af. Als de Hosta te groot wordt, kan er een deel van de wortelstok worden afgestoken. Deze kunt u opnieuw uitplanten. Uitgebloeide bloemstengels, kunnen worden afgeknipt; snoeien is verder niet nodig. Wat mest in het voorjaar zorgt voor een goede groei en bloei!De Hosta tardiana 'Halcyon' | Hartlelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.