» Hydrangea arborescens 'Lime Rickey'

Hydrangea arborescens 'Lime Rickey'

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbalhortensia of Annabel hortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Groen
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' of Hortensia - Informatie:

Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' is de lime-kleurige uitvoering van de bekende Annabelle hortensia. De bloemen krijgen dus geen witte, maar limoengroene kleur. Als de bloemen verouderen kan er zelfs een vleugje roze gezien worden. Gelukkig worden de bloemen dit keer gedragen door veel stevigere stelen en blijven de bloemen ook iets kleiner,  zodat de bloemen goed blijven staan. Uiteindelijk wordt deze hortensia ongeveer 120 centimeter hoog. Het is een gemakkelijk tuinplant met een eindeloze bloei (die duurt van juli tot en met september). De bloemen kunnen daarnaast worden gedroogd of gebruikt worden in een boeket. Door de groene bloemkleur straalt de plant rust uit en is ze gemakkelijk te combineren met andere heesters en vaste planten.

 

Standplaats:

Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' staat het liefst op een plek in de halfschaduw of schaduw, maar kan op vochtige grond ook goed in de zon worden aangeplant. De tuinplant heeft een voorkeur voor een rijke en iets vochtige grond. Voeg daarom wat potgrond of aanplantgrond toe, zodat de aarde het vocht goed vasthoudt.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei deze Hortensia in maart terug tot ongeveer 30 centimeter hoogte. Dit stimuleert de vorming van malse scheuten en grotere bloemen in de zomer. De plant geeft bloemen op de nieuwe scheuten. Geef de tuinplant in het voorjaar voeding in de vorm van organische mest en breng eventueel jaarlijks een laag compost aan rondom de voet van de plant voor een zurig bodemmilieu. De Hydrangea arborescens 'Lime Rickey' | Sneeuwbalhortensia of Annabel hortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.