Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zeeuws knoopje

Astrantia major vormt mooie, grote pollen waaruit, op middellange bloemstengels, schitterende, schermvormige bloemen groeien met een lange bloeiperiode. De totale hoogte van de plant is ongeveer 50 tot 60 cm. De bloeiperiode kan nog verlengd worden door de uitgebloeide bloemen met stengel  en al weg te knippen. De bloemen van Zeeuws knoopje hebben een witte tot roze kleur. Naast deze basissoort zijn er ook vele cultivars met roze, rode en purperrode bloemen. Een goede soort met een donkerroze bloemkleur is de Astrantia major ‘Lars’. Een sterke roze bloeiende variëteit is de Astrantia major ‘Roma’. 

Zeeuws knoopje planten

Astrantia major staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, voedzame bodem. De tuinplant is bladverliezend, maar wel goed winterhard. Ieder voorjaar komt de plant weer uit de grond tevoorschijn. Spit voordat u gaat planten de border goed om; zorg dat er ook dieper in de bodem geen harde lagen meer zitten en vermeng eventueel wat potgrond of aanplantgrond door de aanwezige aarde.

Zeeuws knoopje snoeien en onderhouden

Astrantia major heeft in droge zomers behoefte aan regelmatig wat extra water. Knip uitgeboeide bloemen en de  stengel af, zodat er mogelijk een tweede bloei komt in de late zomer. Verwijder in de winter, bij vorstvrij weer, of in het vroege voorjaar alle stengels en uitgedroogde bladeren, zodat nieuwe scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Geef het Zeeuws knoopje dan meteen ook organische mest.

 

Witte Astrantia of Zeeuws Knoopje

 

Inspiratie Zeeuws knoopje:

Roze Astrantia is een bijzondere plant

 

Astrantia is goed te combineren met andere vaste planten zoals Agastache

 

Wit bloeiende Astrantia

 

Rood en roze zijn bekende kleuren voor het Zeeuws knoopje maar er is ook een witte Astrantia

 

Rijkbloeiende Astrantia of Zeeuws knoopje

 

Astrantia ofwel Zeeuws knoopje is een bijzondere vaste plant met bloemen op stengels. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.