Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over geranium macrorrhizum

Geranium macrorrhizum is een half wintergroene, sterke tuinplant, die veel aangeplant wordt als bodembedekker, omdat er snel een dicht tapijt gevormd wordt door het onder de grond voortkruipend wortelgestel. De bladeren verkleuren in de herfst en blijven bij zachte winters een hele tijd aan de tuinplant zitten. Door de snelle groei van de Geranium is Ooievaarsbek (de Nederlandse naam) bij de aanleg van een nieuwe border een gewilde tuinplant.

Geranium macrorrhizum planten en verzorgen

Geranium macrorrhizum staat het liefst in de zon of gefilterd licht onder hogere bomen en struiken( hoe meer zon des te meer bloei) in een goed waterdoorlatende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Verwijder uitgebloeide bloemen, samen met de toppen van de stengels meteen, zodat er later in het jaar nog een tweede bloei mogelijk is. Bloemen , die langer aan de tuinplant blijven zitten vormen zaad, dat zich gemakkelijk in de border uitzaait. Vermeerdering van de Geranium macrorrhizum is gemakkelijk: steek in het voorjaar enkele delen van de geranium af en plant die weer uit. Knip in het voorjaar de tuinplant helemaal terug, zodat jonge scheuten voldoende licht en ruimte krijgen. Strooi daarna meteen wat organische mest.

Geranium macrorrhizum kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel heeft enkele variëteiten beschikbaar, die in het hele voorjaar rijkelijk bloeien met witte: Spessart, roze: Ingwersen’s Variety of paarse: Czakor, bloemen, die een stukje boven de bladeren uitsteken. Naast de Geranium macrorrhizum vind u op Tuinplantenwinkel.nl nog meer soorten vaste plant Geranium. 

Geranium macrorrhizum

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.