Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hazelnoten

Hazelnoten zijn gemakkelijke vruchtstruiken die weinig onderhoud nodig hebben. Omdat ze behoorlijk groot kunnen worden is een ruime standplaats wel aan te raden. De planten worden ook wel hazelaars of bosnoten genoemd.

Vroeg in het jaar (januari/februari) bloeien de struiken met katjes op het kale hout. De hazelnoten planten zijn eenhuizig en geven zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. De duidelijk zichtbare katjes zijn de mannelijke exemplaren. Zij verspreiden hun stuifmeel met de wind. De planten zijn vaak deels zelfbestuivend maar we raden aan om twee rassen toe te passen die elkaar bestuiven. In het najaar komen de hazelnoten aan de struiken in decoratieve hulzen.

Hazelnoten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u verschillende soorten hazelnootstruiken. Deze soorten bestuiven elkaar en zijn dus goed samen toe te passen. De Corylus avellana Halle’sche Riesen’ en ‘Web’s Prize Cob’ zijn twee groenbladige soorten. Naast soorten met groen blad hebben we ook een roodbladige soort; de Corylus ‘Rode Zellernoot’. Deze heeft extra sierwaarde in de zomer door het rood aangelopen blad.

Hazelnoten planten en snoeien

Hazelnoten houden van een plek in de zon tot halfschaduw en staan graag in luchtige, niet te droge grond. Op bijna alle gronden doet de hazelaar het prima.

Snoei alleen beschadigde en dode takken weg. Verder is snoei niet noodzakelijk. Door de hazelaar iedere 3 tot 5 jaar terug te snoeien houdt u de plant wel jong en compact van vorm. Snoei daarbij enkele oude takken net boven de grond af. De jonge scheuten kunnen zich dan goed ontwikkelen. 

Hazelnoten

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.