Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over voorjaarsbollen

VANAF MEDIO SEPTEMBER ZIJN DE VOORJAARSBOLLEN WEER BESCHIKBAAR

 

Wanneer voorjaarsbollen planten?

Het woord voorjaarsbollen kan wat misleidend overkomen. Met voorjaarsbollen worden de bloembollen bedoeld die in het (vroege) voorjaar bloeien. Om te zorgen dat ze in het voorjaar ook echt bloeien, worden ze in het najaar ervoor aangeplant. Vanaf medio september start doorgaans de verkoop van deze bloembollen. 

 

Zijn voorjaarsbollen winterhard?

Over het algemeen zijn alle voorjaarsbollen winterhard. Ze kunnen de vorst goed doorstaan. Sommige soorten komen zelfs al boven de grond op het moment dat het nog echt koud kan zijn. Denk hierbij aan de Krokussen en Sneeuwklokjes.

De meeste soorten bloeien iets later als het wat warmer is en de zon alweer wat meer kracht krijgt. Denk hierbij aan de Tulpen en Narcissen. Aan het eind van het voorjaar bloeien de Boshyacinten en Allium bollen. 

 

Voorjaarsbollen in een pot planten, hoe doe ik dat?

Als er geen ruimte is in de volle grond, dan kunnen voorjaarsbollen prima in een (grote) bloempot worden aangeplant. U kunt ervoor kiezen om de pot te vullen met één soort bollen. Dit geeft een kortere periode een prachtig effect. Maar u kunt er ook voor kiezen om voorjaarsbollen met verschillende bloeitijden in dezelfde pot aan te planten. Dit geeft een lange periode kleur aan uw terras of balkon. Houdt rekening met de plantdiepte van de bollen; grotere voorjaarsbollen staan doorgaans dieper dan kleine bolletjes en zorg ervoor dat eventueel te veel aan vocht tijdens een natte periode goed uit de pot kan lopen. Gebruik kwalitatief goede potgrond en zorg ervoor dat het gat onderin de pot niet dicht kan gaan zitten door eerst een laagje hydrokorrel op de bodem aan te brengen. 

 

Welke bloembollen plant ik in het voorjaar aan?

Het klinkt misschien een beetje verwarrend, maar er zijn ook bloembollen die juist in het voorjaar aangeplant moeten worden. Dit zijn de zogenaamde zomerbollen. Soms wordt er ook nog onderscheid gemaakt in Herfstbollen, maar deze groep scharen wij ook onder de zomerbollen. Ze worden allemaal in het voorjaar aangeplant en bloeien vanaf juli t/m oktober. Meer informatie over en het assortiment van de zomerbollen vindt u op deze pagina.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.