Allium 'Globemaster'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Plantafstand: 30 cm
Bolmaat (omtrek): 18/20 cm
Inhoud verpakking: 2 stuks
Beschrijving

Allium 'Globemaster' of Sierui - Informatie:

Aan het eind van de tot wel 1 meter hoge bloemstengels staat een prachtig violet/blauwe bolvormige bloem met een diameter van soms wel 25 cm. Dit is echt de 'Master' onder de Sieruien! Eén bolvormige bloem van de Allium 'Globemaster' bestaat uit honderden kleine bloemetjes die samen een nagenoeg perfecte bol vormen.

 

Standplaats:

De Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium 'Globemaster' komt het beste tot zijn recht in een grotere border aangeplant tussen andere vaste planten. Ook in een vak met siergrassen staat deze Sierui mooi. Let op dat de bollen niet te dicht bij elkaar geplant worden vanwege de grootte van de bloemen.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium 'Globemaster' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium 'Globemaster' na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. 

 De Allium 'Globemaster' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.