Allium sphaerocephalon

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Trommelstokjes
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Paarsviolet
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 5/6 cm
Inhoud verpakking: 100 stuks
Beschrijving

Allium sphaerocephalon of Trommelstokjes - Informatie:

In tegenstelling tot de meeste andere Sierui soorten, krijgt de Allium sphaerocephalon kleine bloemen. De bloembollen zelf zijn ook een stuk kleiner dan bij de meeste andere Alliums. De kleur van de bloemen is dieppaar/rood. De bloemstengels zijn dun en worden ongeveer 70 cm hoog. De bloemen hebben een doorsnede van zo'n 5 cm. Trommelstokjes worden ook wel eens Kogellook of Kalklook genoemd. Ze zijn prima geschikt als snijbloem en om te drogen.

 

Standplaats:

De Allium sphaerocephalon komt het beste tot zijn recht als hij wordt aangeplant in grotere groepen in de vaste planten border. Zet Trommelstokjes bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Een plek in de schaduw dient vermeden te worden. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium sphaerocephalon tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium sphaerocephalon na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Trommelstokjes verwilderen in de loop van de jaren. De Allium sphaerocephalon | Trommelstokjes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.