Malus domestica 'Elstar' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Handappel
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, James Grieve
Pluktijd: September - Oktober
Geleverde stam hoogte: 120 cm
Beschrijving

Malus domestica 'Elstar' of Handappel 'Elstar'

Deze halfstam appelboom zal uiteindelijk uitgroeien tot een echte boom. Geef hem de ruimte die hij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Malus domestica 'Elstar' bloeit in april - mei met witroze bloemen waaruit geel/hardrode vruchten groeien. De Elstar is één van de meest gebruikte appels in Nederland. Ook leuk om toe te passen in een fruit- of groentetuin.

 

Standplaats Malus domestica 'Elstar' 

Al het fruit, dus ook de appel, rijpt het beste in de zon. Geef Malus domestica 'Elstar' daarom een zo zonnig mogelijk plekje in uw tuin.

 

Malus domestica 'Elstar' snoeien en onderhouden

Snoeien van de appelboom kan het beste in de winter gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, van waaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange dunne scheuten weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Malus domestica 'Elstar' - halfstam | Handappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.